r
Nosalty Logó

Gyrosos-fokhagymás csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Gyrosos-fokhagymás csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A körethez

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 853 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A körethez

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 4265 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A körethez

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    309 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 853 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5893.9 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    718 mg
  • Foszfor
    3257 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1544.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 4265 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A körethez

A húshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A körethez

  1. A jénaiban elkészítjük a rizst, olaj teszünk a mosott rizsre, petrezselyemzöldjét, sót és/vagy ételízesítőt, dupla mennyiségű vizet, lefedjük a jénai tetejével, majd előmelegített sütőbe tesszük, és 40 perc alatt 150-160 fokon készre főzzük-pároljuk. Ha kész, még 10 percet benn hagyjuk a sütőben, majd kiveszük és a gázsütő tetején, letakarva konyharuhával melegen tartjuk.
  2. A tepsibe kevés vizet teszünk, majd egy tálba beletesszük a mosott csirkehúsdarabokat, a fokhagymás fűszeralapot, a gyrosos fűszert és vizet, átforgatjuk, 15 percet hagyjuk állni. Majd a sütőzacskóba töltjük, és levegő kinyomása után a lezáró füllel lezárjuk, tepsibe tesszük, a tetején 5-6 lyukat szúrunk fogpiszkálóval és megpároljuk (gáztűzhelytől is függ az idő!!).
  3. Szaftos és ízletes lesz a hús, a rizs szépen megfő és kipereg, tálaljuk házilag eltett befőttel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7897
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Ajánló

Kínálhatjuk tzatziki salátával, és sült burgonyával is. A hús lehet bárány vagy sertés, ki mit szeret, milyen alapanyaga van otthon. Mindkettő jó választás lehet, biztosan finomra sikerül. Finom borral, ásványvízzel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyrosos-fokhagymás csirkecomb
Éva-Anyóca 350 recept

Téli szünet van. Gyerekek kérésére lett csirke, de valahogy a nyarat, a nyárias ízt is szerettem volna érzékeltetni, ilyenkor hiányzik.:-) Egy kicsit görögös, egy kicsit fokhagymás ízt kerestem a csirkéhez. A barna rizs nagyon finomra sikerült mellé. A kedvencünk lett. :-) A tálalásnál nem feltétlen fontos a befőtt, mi szeretjük, ezért kínáltam ezzel. Finom, gyors ebédünk lett.

Hozzávalók

A körethez

A húshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...