r
Nosalty Logó

Gyros házilag

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hankusz Sára
Gyros házilag
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gyros

Tzatziki

Pita

576
Kalória
20.3g
Fehérje
73.9g
Szénhidrátok
23.1g
Zsír
413.3g
Víz
56.5g
Koleszterin
5.2g
Rost
12.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gyros

Tzatziki

Pita

Összesen 576 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gyros

Tzatziki

Pita

Összesen 2314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gyros

Tzatziki

Pita

Összesen 97 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    413.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 576 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5345.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    3086 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1653.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    1086 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 2314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    194 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

Gyros

  1. A csirkecombfiléket vágjuk fel tetszőleges mérető darabokra(érdemes egy picit hosszúkásra hagyni őket, hogy tudjuk egymásra pakolni).
  2. Tegyük egy tálba, szórjuk meg a gyros fűszerkeverékkel, sóval, öntsük rá a mézet, borecetet és a joghurtot (vagy növényi tejfölt). Alaposan keverjük át. Adjunk hozzá egy kis felszeletelt lila hagymát és felaprított fokhagymát is. Öntsünk rá egy kis olívaolajat is.Mehet a hűtőbe pár órára pácolódni.
  3. Ha elkészült, akkor pucoljuk meg a vöröshagymát vágjuk félbe, majd halmozzuk rá a húsokat. Így kapunk egy klasszikus hústornyot, amibe több hurkapálcát szúrunk, hogy jól egybe tartsuk őket.
  4. Mehet be a sütőbe grill fokozatra, kb. 190-200 fokra 30 percen át.
  5. Ha megsült, vágjuk le a húst a pálcáról és ízlés szerint még serpenyőben át lehet pirítani, hogy mindenhol jó pirult legyen. Közben süssük meg a mirelit sült krumplit.
  6. A házi pitára kenjük a tzatzikit, mehet rá a hús és a felvágott zöldségek. Ízlés szerint mehet bele a sült krumpli is.

Tzatziki

  1. Az uborkát reszeljük le, sózzuk be és hagyjuk állni. Miután kiengedte a levét, nyomogass át és a kifacsart uborkát tegyük egy másik tálba.
  2. Adjunk hozzá reszelt fokhagymát, joghurtot (vagy növényi tejfölt), sót, pici citromlevet és alaposan keverjük át.

Pita

  1. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, formázzunk belőle egyforma gombócokat (kb. 4) és kelesszük a duplájára letakarva.
  2. Ezután lisztezett sodrófával nyújtsuk ki őket és egy serpenyőben (zsiradék nélkül) süssük őket készre. Miután elkészültek takarjuk le egy konyharuhával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. Ízlés szerint variálhatóak a feltétek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!