r
Nosalty Logó

Gyoza egyszerűen, húsmentes töltelékkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Vegán gyoza: tradicionális japán tésztabatyu zöldséges töltelékkel, szójaszószos öntettel tálalva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A pároláshoz

A szószhoz

402
Kalória
13.7g
Fehérje
64.6g
Szénhidrátok
10.4g
Zsír
138.3g
Víz
-
Koleszterin
4g
Rost
9.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A pároláshoz

A szószhoz

Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A pároláshoz

A szószhoz

Összesen 2413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A pároláshoz

A szószhoz

Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    417 micro
  • β-karotin
    1062 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7363.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1214 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    4600 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    829.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2502 micro
  • β-karotin
    6373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 2413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, majd 5 percig dagasztjuk, míg feszes és sima nem lesz a felülete. Frissentartó fóliába csomagolva pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A répát meghámozzuk, majd késes aprítóban durvára daráljuk. Ugyanígy járunk el a gombával, káposztával és póréhagymával is. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a gyömbért pedig megtisztítás után lereszeljük. A tofut szemcsésre morzsoljuk.
  2. Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, majd hozzáadjuk a tofut és 2-3 perc alatt, közepes lángon lepirítjuk. Ekkor jöhet az aprított gomba, amit addig párolunk, míg el nem fő a leve. Ezután hozzáadjuk a répát, póréhagymát és káposztát, majd a keveréket 5 percig, folyamatos kevergetés mellett átpároljuk.
  3. A párolást követően a wokhoz adjuk az ízesítőket: a fokhagymát, gyömbért, szójaszószt, rizsecetet, sót és borsot. További 5 perc párolás után a tölteléket lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A pároláshoz

  1. A tésztát lisztezett felületen egészen vékonyra nyújtjuk, majd 8-10 centiméter átmérőjű köröket vágunk ki belőle. Mindegyik közepére teszünk egy kis teáskanálnyi tölteléket. Hajtogatás előtt az egyes körök szélét bekenjük egy kevés vízzel, majd félbehajtjuk és összeragasztjuk a tésztaszéleket. Legyezőszerűen egymásra hajtogatjuk a tésztát, így kapjuk meg a gyoza jellegzetes alakját.
  2. Ha minden táska elkészült, adagonként megpároljuk őket. Egy nagy serpenyőbe öntjük az olajat, elkezdjük melegíteni, majd belehelyezünk annyi batyut, amennyi lazán elfér az edényben (nem fognak megnőni, emiatt ne aggódjunk). Közepes lángon 1-2 perc alatt aranybarnára pirítjuk a batyuk alját, majd felöntjük a vízzel és rögtön ráhelyezzük a serpenyő fedőjét. 7-8 perc alatt készre pároljuk, majd frissen, az öntettel tálaljuk a gyozákat. Tálaláskor megszórhatjuk újhagyma aprított zöldjével és pirított szezámmaggal.

A szószhoz

  1. Az alapanyagokat összekeverjük, majd ebbe mártogatva fogyasztjuk a gyozákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

A japán gyoza egy körülményes konyhai feladatnak tűnhet, azonban, ha egyszer megtanuljuk a hajtogatását, csak úgy pörögnek majd a kezünk alatt a töltött batyuk. Ropogós aljuk és ízes töltelékük teszi őket ellenállhatatlanná: lássuk a receptet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!