Gyors zöldséges csirke csőben sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
jucuska44
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1244
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
3728
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 78.9 g
Zsír
-
Összesen 87.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1837.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 832 mg
-
Nátrium 461 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 688.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1630 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 303 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 330 micro
-
α-karotin 5167 micro
-
β-karotin 13002 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2771 micro
Összesen
1244
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 236.6 g
Zsír
-
Összesen 261.9 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1082 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5512.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 956 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 2497 mg
-
Nátrium 1384 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.9 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2064.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4891 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 529 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 910 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 568 micro
-
Kolin: 951 mg
-
Retinol - A vitamin: 991 micro
-
α-karotin 15500 micro
-
β-karotin 39006 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 8314 micro
Összesen
3728
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 428 micro
-
β-karotin 1078 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Csirkét megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, és sóval meghintjük.
- Metisztítjuk a sárgarépát, megmossuk, és hasábokra vágjuk.
- A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, szép egyforma rózsákra szedjük.
- Kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk.
- Egy ovális jénait vagy egy magas falú tepsit kikenünk olajjal vékonyan.
- Beletesszük a sárgarépát, rá a csirke darabokat, közészórjuk a kelbimbót, és a tetejére tesszük a karfiolt.
- Az egészet egy kicsit megpergetjük sóval, fél deciliter vizet öntünk rá, és letakarjuk alufóliával.
- Sütőben kis lángon egy órát pároljuk.
- Amikor kivesszük, megszurkálunk egyegy zöldséget, hogy puha-e, és egy-egy húst.
- Ha puha, leöntjük az egészet a nagy pohár, jól összekavart tejföllel, és addig tesszük vissza fedetlenül a sütőbe, amíg szép piros nem lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x15
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4235
- Feltöltés dátuma: 2012. május 29.
Ajánló
Ajánlom mindenkinek, aki gyors ebédet, vacsorát szeretne a családnak, barátoknak az asztalra tenni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
jucuska44
1 recept
Nagyon meleg nyári vasárnap volt, és semmi kedvem nem volt a konyhában aszalódni. Így kitaláltam ezt az ételtm és nagyon korán reggel elkészítettem. Mire a család felébredtm már el is készült. Jól becsaptam őket, mert azt mondtam, ma nem főzök. Elérkezett az ebéd ideje, és a sütőből elővettem az ételt. Hatalmas sikere volt. Sokszor készítem más zöldségekkel is, mint zöldbab, zeller, karalábé. Sokszor 5-6 féle zöldséget is keverek. Vigyázni kell, ha zöldborsót teszünk bele, mert azt a befejezés előtt elég egy 10 perccel beletenni. Így kell tenni a morzsolt kukoricával is.