Gyors ribizlis Mettácskától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
10g meggylekvár28 kcal
A krémhez
-
100g piros ribizli55 kcal
-
126 kcal
A mázhoz
Összesen
445
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
40g meggylekvár111 kcal
A krémhez
-
400g piros ribizli220 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
A mázhoz
Összesen
1775
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
16.8g tojás21 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
4.1g meggylekvár11 kcal
A krémhez
-
40.8g piros ribizli22 kcal
-
20.4g növényi habtejszín51 kcal
A mázhoz
Összesen
180
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 116.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
445
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 104 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 652 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2052.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 630 mg
-
Nátrium 910 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.8 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 464.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 582 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 476 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 927 micro
Összesen
1775
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
2.5 evőkanál finomliszt
-
0.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk szódabikarbóna
A krémhez
-
40 dkg piros ribizli
-
200 ml növényi habtejszín
A mázhoz
-
5 dkg vaj
-
2 ek cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek tej
Elkészítés
A tésztához
- A ribizlit átmossuk, leszűrjük, és egy marékkal félreteszünk belőle a sütemény tetejére.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a kakaóport. A sárgájás cukorhoz előbb a lisztes keveréket adjuk hozzá, majd a keményhabot óvatosan hozzávegyítjük.
- Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, és előmelegített sütőben kisütjük a piskótánkat. Kb.10 perc(hagyományos sütőben). Ez egy vékonyabb piskótalap lesz. Várjuk, hogy hűljön, húzzuk le a sütőpapírt,és rakjuk vissza a tepsibe. Vékonyan kenjük meg lekvárral.
- A Hulala tejszínt felverjük, óvatosan belerakjuk a ribizlit, és ezt az egészet a piskótára rakjuk. Jól dolgozzuk rá. Az egy marék félretett ribizlit rászórjuk a tetejére.
- A mázhoz összemelegítjük a tejet, cukrot, kakaót és vajat. Langyosan a süteményünk tetejére csurgatjuk. Érdemes pár órát hűtőben pihentetni fogyasztás előtt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3202
- Feltöltés dátuma: 2012. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Hétvégére hazamentünk meglátogatni a szüleimet. Első dolgaim között volt, hogy körülnézzek a kertben. :) Legjobban a pirosló ribizlikkel szemeztem. Tele is tömtem magam. Én szeretem azt a fanyar savanykás ízét! És jött az ötlet, hogy sütni is kéne valamit belőle. Megnéztem, mi van otthon, és ez született belőle. Gyorsan fogyott....