r
Nosalty Logó

Gyors ribizlis Mettácskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyors ribizlis Mettácskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    104 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2052.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 1775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A ribizlit átmossuk, leszűrjük, és egy marékkal félreteszünk belőle a sütemény tetejére.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a kakaóport. A sárgájás cukorhoz előbb a lisztes keveréket adjuk hozzá, majd a keményhabot óvatosan hozzávegyítjük.
  3. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, és előmelegített sütőben kisütjük a piskótánkat. Kb.10 perc(hagyományos sütőben). Ez egy vékonyabb piskótalap lesz. Várjuk, hogy hűljön, húzzuk le a sütőpapírt,és rakjuk vissza a tepsibe. Vékonyan kenjük meg lekvárral.
  4. A Hulala tejszínt felverjük, óvatosan belerakjuk a ribizlit, és ezt az egészet a piskótára rakjuk. Jól dolgozzuk rá. Az egy marék félretett ribizlit rászórjuk a tetejére.
  5. A mázhoz összemelegítjük a tejet, cukrot, kakaót és vajat. Langyosan a süteményünk tetejére csurgatjuk. Érdemes pár órát hűtőben pihentetni fogyasztás előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3202
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégére hazamentünk meglátogatni a szüleimet. Első dolgaim között volt, hogy körülnézzek a kertben. :) Legjobban a pirosló ribizlikkel szemeztem. Tele is tömtem magam. Én szeretem azt a fanyar savanykás ízét! És jött az ötlet, hogy sütni is kéne valamit belőle. Megnéztem, mi van otthon, és ez született belőle. Gyorsan fogyott....

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...