r
Nosalty Logó

Gyors rakott karfiol Zsanna konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna
Gyors rakott karfiol Zsanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1234 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 309 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4944.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1741 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1234 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk, majd ételízesítős vízben megfőzzük.
  2. A sonkát kisebb kockákravágjuk.
  3. Leszűrjük a karfiolt, összekeverjük a tejföllel, a fűszerekkel és a sonkakockákkal (nem baj, ha a karfiolrózsák nem maradnak egyben).
  4. Ha már nem forró a massza, alaposan beledolgozzuk a tojást is.
  5. A keveréket kivajazott hőálló tálba tesszük, és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 79781
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Ajánló

A sajt bármilyen lehet, ami éppen akad, vagy amihez kedvünk van (Gouda, Chedar, Trappista, Edami, Mozzarella, stb.). A sóval csak csínján, hisz a sonka és a sajt is sós, és a zöldséget is (a Vegeta miatt) sós vízben főztük. Tálalhatjuk magában de tejföllel, mustárral vagy ketchuppal is finom. Száraz fehérbor vagy sör passzol hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept egy húsvét után született. Mit együnk és mi van hozzá itthon? A sonka adott volt, a sonkás tésztához nem volt kedvünk, ezért megpróbáltam kreatívan újítani... Jelentem sikerült, azóta is közkívánatra rendszeresen elkészítem (már brokkolival is sütöttem, úgy is finom volt).  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...