Gyors gyuvecs
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 421.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 97.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.4 g
Zsír
-
Összesen 103.1 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2527 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1461 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 583.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 145 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 477 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A pörköltbe a 10 dkg rizst beleszórjuk, 2,5 dl vízzel felengedjük, és közepes tűzön 15 percig főzzük.
- A magas sütőtálat vékonyan kiolajozzuk, a lecsó felét beleterítjük. Erre rétegezzük a rizses húst, majd a tetejére rétegezzük a lecsó másik felét.
- A tejfölben elkeverjük a tojást, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és bevonjuk vele a gyuvecs tetejét.
- Letakarás nélkül 170 fokon 20 percig, majd hogy szépen megpiruljon a tejföl, 200 fokon további 5 percig sütjük.
- Szebben szeletelhető, ha hagyjuk langyosra hűlni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x35
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 22365
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez a nyár a lecsó jegyében telt. Ennek az időszaknak méltó lezárása ez a remek szerb étel, aminek egy gyors változatát szoktam készíteni, többnyire a mélyhűtőből előkotort pörkölt és friss lecsó összeházasításával. Telente ugyanezt friss pörkölttel és a télire eltett lecsómból készítem, így varázsolom asztalunkra a nyár ízeit. Mivel ez a gyuvecs-variáció a rizs kivételével már kész alapanyagokból készül, nem az autentikus balkáni recept, de ízhatását tekintve azzal szinte megegyezik, és sokkal rövidebb sütési időt igényel, arról nem is beszélve, hogy kiváló megoldás maradékok hasznosítására. Cukorbetegeknek infó: ez a recept 150 g szénhidrátot tartalmaz. Ez magasnak tűnik, de igen laktató fogás és glikémiás indexe közepes. Kezdő konyhatündéreknek: a lecsó és pörkölt készítését megtaláljátok receptjeimben.