r
Nosalty Logó

Gyors almás süti réteslisztből

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gyors almás süti réteslisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.7 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 2604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálba készítjük el a tésztát, az egész tojásokat, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a gyömbért habosra keverjük robotgéppel.
  2. Hozzáadjuk az almát, ha sok a leve, kicsit kicsavarjuk, lecsepegtetjük, összekeverjük.
  3. Jöhet bele a rétesliszt, ezzel is keverjük, végig robottgéppel dolgozunk.
  4. Sűrű piskótaszerű tésztát kell kapnunk, ezért ne egyszerre rakjuk hozzá a lisztet, hanem apránként.
  5. Liszt minőségétől függ, ezért előfordulhat, hogy picit több vagy kevesebb kell bele. (Nekem pont ennyi elég szokott lenni.)
  6. Egy tepsit kizsírozunk, -lisztezünk vagy zsírpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát, egyenletesen elsimítjuk, tűpróbáig sütjük, mint a piskótát.
  7. Kihűlés után szeleteljük, aki még édesebben szereti, porcukorral megszórhatja (én nem szoktam).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 23242
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.

Ajánló

Kiváló kiegészítése lehet pl. a gulyáslevesnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy gyors egyszerű, laktató süti, amit igazán nem lehet elrontani.Másnap is fogyasztható, bár nálunk nem szokott maradni. Bátran fogjon hozzá kezdő háziasszony is, megéri.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...