r
Nosalty Logó

Gyors almás rácsos

Lizinka_
Gyors almás rácsos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

571
Kalória
9.9g
Fehérje
65.8g
Szénhidrát
30.3g
Zsír
76.9g
Víz
45g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
17.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    121.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    263.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    307.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 2283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, negyedekre, majd vékony szeletekre vágjuk. Félretesszük. A fahéjat és a cukrot összekeverjük.
  2. A levelestésztát kiengedés után kb. 3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kettévágjuk. Az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. Megszórjuk két evőkanál zsemlemorzsával, majd rárakosgatjuk az almaszeleteket. Az almát megszórjuk a fahéjas cukorral.
  4. A tésztalap másik felét csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele az almákat. Erre a célra tésztarácsozó hengert használhatunk. A széleket kicsit visszahajtjuk és villával összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki sülés közben.
  5. A rácsok tetejét megkenjük felvert tojással.
  6. A tepsit előmelegített 180-os sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Langyosra hűtjük és szeletelve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Láthatatlan almatorta

Az almás sütemények egész évben készíthetők, ezért igazán sosem mennek ki a divatból, mégis valahogy ősszel teljesednek ki igazán. Ezt a receptet a franciák Gâteau Invisible-nek, ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...