Gyömbérkekszes morzsás rebarbaradesszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
267
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
531
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 364.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
267
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.4 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 728.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 676 micro
Összesen
531
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rebarbarát megmossuk, feldaraboljuk. Egy főzőedénybe helyezzük.
- A limelevet ráfacsarjuk, és közepes tűzön puhára főzzük. Kicsit passzírozhatjuk is.
- Közben az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk, a fövő rebarbarához adjuk.
- Az áfonyát átmossuk, lecsöpögtetjük.
- Ha a rebarbara megfőtt, a banánt meghámozzuk, felszeleteljük, az almás rebarbara keverékhez adjuk az áfonyát és a banánszeleteket is.
- Ha nagyon vékony falú pohárba szeretnénk tálalni, érdemes kicsit hűlni hagyni a rebarbara keveréket, hogy a hirtelen hő ne repessze meg a poharakat. Ha van vastag falú desszertes poharunk, akkor nem szükséges várni, forrón is összeállíthatjuk.
- A gyömbérkekszeket ledaráljuk. Az üvegpoharak aljára 1-1 evőkanálnyit szórunk belőle.
- Az almás-áfonyás rebarbara keverék felét a poharakban elosztjuk.
- Még egy réteg gyömbérkeksz következik, majd gyümölcsös rebarbara keverék.
- A tetejére gyömbérkeksz morzsa kerül.
- Langyosan és lehűtve is tálalható. Ha forrón szeretnénk tálalni, akkor vastag falú desszertkelyhekbe vagy csészékbe rétegezzük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 230
- Feltöltés dátuma: 2016. május 02.
Ajánló
Citromos vagy csokis kekszet is használhatunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Gyümölcscsemege gyömbérkeksszel rétegezve. Egyre több friss gyümölcsöt kaphatunk a piacon, használjuk őket! Befejező fogásként 4 személyre is osztható.