r
Nosalty Logó

Gyömbérkekszes morzsás rebarbaradesszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyömbérkekszes morzsás rebarbaradesszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 267 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 531 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rebarbarát megmossuk, feldaraboljuk. Egy főzőedénybe helyezzük.
  2. A limelevet ráfacsarjuk, és közepes tűzön puhára főzzük. Kicsit passzírozhatjuk is.
  3. Közben az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk, a fövő rebarbarához adjuk.
  4. Az áfonyát átmossuk, lecsöpögtetjük.
  5. Ha a rebarbara megfőtt, a banánt meghámozzuk, felszeleteljük, az almás rebarbara keverékhez adjuk az áfonyát és a banánszeleteket is.
  6. Ha nagyon vékony falú pohárba szeretnénk tálalni, érdemes kicsit hűlni hagyni a rebarbara keveréket, hogy a hirtelen hő ne repessze meg a poharakat. Ha van vastag falú desszertes poharunk, akkor nem szükséges várni, forrón is összeállíthatjuk.
  7. A gyömbérkekszeket ledaráljuk. Az üvegpoharak aljára 1-1 evőkanálnyit szórunk belőle.
  8. Az almás-áfonyás rebarbara keverék felét a poharakban elosztjuk.
  9. Még egy réteg gyömbérkeksz következik, majd gyümölcsös rebarbara keverék.
  10. A tetejére gyömbérkeksz morzsa kerül.
  11. Langyosan és lehűtve is tálalható. Ha forrón szeretnénk tálalni, akkor vastag falú desszertkelyhekbe vagy csészékbe rétegezzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 230
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 02.

Ajánló

Citromos vagy csokis kekszet is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcscsemege gyömbérkeksszel rétegezve. Egyre több friss gyümölcsöt kaphatunk a piacon, használjuk őket! Befejező fogásként 4 személyre is osztható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...