Gyömbéres almás pite - Almás pite 6.
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 705.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.4 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 236.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 47.3 g
Zsír
-
Összesen 135.5 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2822.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1253 mg
-
Nátrium 645 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 509.7 g
-
Cukor 246 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 944.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 377 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 481 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 807 micro
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Héjától, magházától megtisztítjuk az almát és lereszeljük.
- A reszelt almát kinyomkodjuk, majd a 1/2 citrom levével, 7 dkg cukorral, fahéjjal, gyömbérrel és csipet sóval alacsony lángon főzzük, amíg picit megpuhul az alma (amíg meggyúrjuk a tésztát).
- Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (4-es fokozat) és kivajazunk egy hőálló tálat.
- A lisztet, 8 dkg cukrot, sütőport, csipet sót összekeverjük 1tojással és az olvadt vajjal.
- A tésztát két, közel azonos részre osztjuk (a fedő réteg picit kisebb) és mindkettőt kinyújtjuk.
- A kicsit nagyobb darabbal kibéleljük a hőálló tálat (pereme is legyen).
- A tölteléket egyenletesen elosztjuk az alsó tészta rétegen.
- Lefedjük a felső réteggel, óvatosan összenyomjuk a két tésztaréteg találkozásánál, és megkenjük egy felvert tojással a tetejét (ha nem formázunk a felső rétegbe mintát, akkor szurkáljuk meg villával).
- A 3. pontban írt hőfokon 20 percig aranybarnára sütjük (tűpróba!).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 263
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20831
- Feltöltés dátuma: 2010. november 07.
Ajánló
Gyömbér nélkül is finom. Óvatosan formázzuk a felső réteget kivágott mintákkal, mert könnyebben törik a tészta. A képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönköly lisztből készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Nemrég egy céges születésnapi rendezvényre voltunk hivatalosak, ahol kezembe került egy az egészségesebb életmóddal foglalkozó kiadvány. Beleolvasva kellemes meglepetés ért, nemcsak testünk, hanem lelkünk táplálásával is foglalkozott. Az élelmiszerek közül egyik fő téma az alma volt és ennek keretében néhány receptet is megosztottak az olvasókkal. Azon gondolkodtam, miért irtóznak oly sokan a reform, vagy egészséges étel hallatán, amikor sok esetben ízletesebben, vagy hagyományos ízzel el lehet készíteni az ételeket, ráadásul jellemzően még meg sem kóstolták eképp. A recept, amelyen megakadt a szemem az almás pite volt, igaz picit átalakítottam...