r
Nosalty Logó

Gulyásleves ahogy BackerMan készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
BackerMan
Gulyásleves ahogy BackerMan készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1393 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1241 micro
  • β-karotin
    3364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 232 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    4340.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7444 micro
  • β-karotin
    20182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1393 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon elkezdjük dinsztelni (én ilyenkor szoktam rátenni egy tk sót, mert szerintem könnyebben fonyad). Rádobjuk a szemes borsot és az egész köményt. Ha a vöröshagyma átpirult, akkor tegyük bele az egyik fokhagymát apróra vágva.
  2. Dobjuk bele a felkockázott húst, és pirítsuk, amíg átfehéredik, de ne eresszen még levet. Fére huzzuk ésrádobjuk az őrölt paprikát, és kis lángon pirítjuk tovább ne hogy megégjen a paprika mert akkor megkeseredik. Felöntjük kb. 1 l vízzel, és kb. 10 percig főzzük.
  3. A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. Mikor kész, rátesszük a húsra, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a gulyáskrémet és a paprikakrémet is.
  4. Erősen forraljuk jó 10 percig, és rátesszük a zöldeket és az erőspaprikát. Felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel. Forrás után még ízesítjük, és készre főzzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4635
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Ajánló

Aki még nem evett, annak kötelező. Ha vega vagy, akkor hagyd ki a húst, és úgy készítsd el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Az egyik leghíresebb magyar étel. Szinte bárhol a világon a gulyás szó hallatán a magyarok jutnak az eszükbe. Az egyik kedvenc levesem. Szeretem, mert kiados étel és finom. Bár rengetegszer ettem, de ez volt az első alakom, hogy elkészítsem. A legjobb kint a szabadban bográcsban megfőzni. Nekem kötelező hozzá a friss kenyér és az erős paprika. Sikerem is lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...