r
Nosalty Logó

Gulyásleves 6. - csipetkével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Receptműves
Gulyásleves 6. - csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 79 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3124 micro
  • β-karotin
    7530 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5416 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1974 mg
  • Nátrium
    2374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1686.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3107 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    12496 micro
  • β-karotin
    30121 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    1620 micro
Összesen 1889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    515 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Tisztítsuk meg, és szeleteljük fel a húst 2-3 cm-es darabokra.
  2. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A vöröshagymát, a paradicsomot, a krumplit és a zellert kockára, a répákat karikákra vágjuk, a fokhagymát apróra szeljük (az intenzívebb ízhatás érdekében reszeljük).
  3. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát csipet sóval (így könnyebben kiengedi a levét és ízét).
  4. Beletesszük a felkockázott paradicsomot, majd amikor kevés levet enged, hozzáadjuk a fokhagymát és az őrölt pirospaprikát, és összekeverjük
  5. Hozzáadjuk a húst, felöntjük 1,5-2 dl (tisztított) vízzel, és fedő alatt kis lángon pároljuk.
  6. Amikor a hús kezd puhulni (15-20 perc), hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük (só, bors, köménymag).
  7. Tovább főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, közben elkészítjük a csipetkét.
  8. A tojást a sóval és annyi liszttel összekeverjük, hogy rugalmas, lágy, de gyúrható tésztát kapjunk, majd egy tálra két új közé "csípve" kiszaggatjuk (elég akkora darabka, amit két ujjal lefedünk, mivel a levesben még dagadni fog).
  9. Amikor a zöldségek majdnem készre puhultak, és a leves rotyog, tegyük bele a csipetkéket, majd összekeverjük (hogy ne ragadjanak össze).
  10. Főzzük tovább addig, amíg a csipetke is megpuhul.
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 109
  • Össznézettség: 66454
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 03.

Ajánló

Ha híg lett a leves, tehetünk bele 1-2 evőkanál paradicsompürét (ne túl sokat, mert savanykás lesz az íze a levesnek). A krumplit és a zellert próbáljuk azonos méretűre vágni, illetve válasszunk "rúd"-formájú répákat, így azonos átmérőjű karikákra tudjuk szelni, egyenletesebb a főzési idő, és szebben is mutat a tányérban. Ha erősen készítjük, a paprikát egyben dobjuk a levesbe, és tálalás előtt vegyük ki. A képen látható leves teljes kiőrlésű tönkölycsipetkével készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

A gulyás, a pörkölt és a paprikás a magyar konyha alapjait képező ételek, sőt az elkészítési módjuk is annyira hasonló, hogy az elnevezésből nem is mindig derül ki, pontosan melyikről van szó. Eredetileg a gulyást marhahúsból készítették, azonban felhasználható sertés- és csirkehús is, ráadásul a mai gulyásleves nem is hasonlít a korai gulyáshoz (ami a mai pörkölt leginkább), azonban itthon és külföldön is méltán híres és kedvelt magyar jellegzetesség.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...