r
Nosalty Logó

Guinness torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Guinness torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    371 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4145.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    1657 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    832.1 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 6832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt (4-es fokozat), majd kivajazunk, és kipapírozunk egy kapcsos tortaformát.
  2. Egy nagyobb lábasban melegíteni kezdjük a sört, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat. Miután a vaj felolvadt, a keverékhez adagoljuk akakaót és a cukrot. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, tojást és a vaníliakivonatot, amit a barna keverékhez öntünk. Ezek után már csak a liszt és a szódabikarbóna maradt hátra, amit szintén hozzáadunk a tésztánkhoz.
  3. Tészta keverékünket a már előre kivajazott tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben 45-60 percig sütjük. Sütést követően hagyjuk a tortát teljesen kihűlni a formában.
  4. Mikor a sütemény kihűlt, tegyük arra a tálra vagy tányérra, amin szervírozni akarjuk, és lássunk neki a krém elkészítésének.
  5. Elsőként keverjük simára a krémsajtot, szitáljuk rá a porcukrot, majd folytassuk a keverést. Mikor krémes, vajszerű állagot kapunk, hozzáadjuk a habtejszínt, és készre keverjük. Akkor jó, mikor könnyű, habszerű és jól kenhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 34241
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 09.

Ajánló

Tipp: Ha valaki nem szeretné a krémet elkészíteni, a süti anélkül is fenséges! Nem szárad ki, így eltartható hosszabb ideig -bár szerintem sokáig nem kell tartogatni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény elegáns a maga feketeségében. A legjobban leírni ezt a tortát így lehet: mézeskalács, fűszerek nélkül. A benne lévő cukor és a sör harmonikusan egészíti ki egymást. 3 éve fedeztem fel ezt a receptet egy angol receptmagazinban, és azóta nagy sikerrel készítem, leginkább télen, karácsonykor. Elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény viszont fantasztikus!  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...