r
Nosalty Logó

Grízpuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Grízpuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1554 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2488.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 1554 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Atojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval nagyon kemény habot verünk, arra a pár percre, amíg nincsen rá szükségünk, hűtőbe tesszük.
  2. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd felöntjük 1 dl tejjel.
  3. A maradék tejet egy 3 literes lábasban felforraljuk.
  4. Ha forr, hozzáöntjük a búzadarát, folyamatosan kevergetjük újraforrásig (amíg el nem kezd pöszögni).
  5. Hozzáöntjük a cukros-tojásos-tejes egyveleget, jól elkeverjük benne.
  6. Levesszük a tűzről, és nagyon gyorsan hozzátesszük a felvert tojásfehérjét. Óvatos mozdulatokkal jól eldolgozzuk benne.
  7. Kis desszertestálkákba öntjük, és kihűtjük. (Ha később szeretnénk kifordítani a tálakból, akkor előtte a tálkákat öblítsük ki hideg vízzel!)
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 694
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 177
  • Össznézettség: 111579
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 05.

Ajánló

Kakaó, lekvár, bármilyen édes vagy savanykás gyümölcsöntet, semmi ne szabjon határt a képzeletünknek. Egyébként megsúgom, hogy még magában is isteni finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiskoromban anyukám folyósra csinálta a tejbegrízt. Az ő anyukája "betonosra". Mindkettőt imádtam, de egyiket sem annyira, mint a másik nagymama Grízpudingját. És ezzel a puding és hétköznapi tejbegríz párosításából született habkönnyű desszerttel azóta sem bírok betelni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...