Grízfelfújt Berber konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Berber
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
321
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1927
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 501.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
321
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 78.7 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3006.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 1301 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 675 mg
-
Nátrium 846 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.6 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 202.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 711 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1217 micro
Összesen
1927
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az 1 l tejet feltesszük forrni, beletesszük a 2 csomag vaníliás cukrot és a 6 evőkanál kristálycukrot, illetve a 12 evőkanál grízt (búzadara). Egy elég sűrű tejbegríz lesz az eredmény.
- Amikor a tejbegríz már csak langyos, akkor az 5 tojássárgáját habosra keverjük az 5 ek porcukorral, és belekeverjük a tejbegrízbe.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és utolsó lépésben beleforgatjuk a masszába, vigyázva, hogy ne törjük össze.
- Kivajazott, kimorzsázott tepsiben, közepes lángon aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x23
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2096
- Feltöltés dátuma: 2014. július 04.
Ajánló
Melegen és hidegen is kiváló édesség. Tálalhatjuk házi lekvárokkal, sodókkal, juharsziruppal, csokiöntettel. Tehetünk bele mazsolát vagy kandírozott gyümölcsöket. Remekül variálható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Berber
4 recept
Nagyon egyszerű és nagyon finom édesség, ami akár főételnek is kiváló. Amióta anyuka vagyok, még többször kell ilyen jellegű "hamikat" készítenem.