Grízfelfújt Audrey konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
465
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1860
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 481.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
465
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.5 g
Zsír
-
Összesen 70 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1924.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 717 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 533 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245.2 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 173.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 652 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 579 mg
-
Retinol - A vitamin: 645 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 975 micro
Összesen
1860
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet melegítsük a vajjal, amikor elolvadt benne a vaj, habverővel keverjük el benne a grízt, a vaníliát és citromhéjat. Folyamatos keverés mellett főzzük sűrűre (forrástól számítva még kb. 3-5 percig főzzük). Tegyük félre hűlni, időként kevergessük meg!
- Közben a tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukorral.
- Miután kihűlt a grízmassza, egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd óvatosan forgassuk hozzá a tojáshabot is.
- Vajazzunk ki egy kb. 20x25 cm-es tepsit vagy egy 24 cm átmérőjű tortaformát, abba töltsük a masszát.
- 150 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 60 perc alatt.
- A felfújtat porcukorral és lekvárral tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 239
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 38172
- Feltöltés dátuma: 2015. április 05.
Ajánló
Cukor helyett lehet édesítőt, nyírfacukrot, eritritet vagy bármi mást édesítésre használni. Tálalni pedig csoki vagy vanília öntettel, szörppel is lehet, mint a rizsfelfújtat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Audrey
71 recept
Egy szaftos, finom édesség, ami kiváló egy tartalmas leveshez, de kis kockákra vágva sütiként is megállja a helyét. Párom nem szereti sajnos a rizsfelfújtat, ez remek alternatíva helyette. Elkészítésben is nagyon hasonlít a rizsfelfújthoz csak gyorsabban megvan. :) Több receptet is megnéztem, míg végül erre, az állítólag eredeti stájerországi receptre esett a választásom.