r
Nosalty Logó

Grissini magvakkal és sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Grissini magvakkal és sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8584.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    4935 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 3896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és meleghelyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáöntjük az olívaolajat,a felfuttatott élesztőt, valamint a vizet apránként. Egy órán át meleg helyen kelesztjük,télen nagyon alkalmas erre a fűtőtest.
  3. Közben a magvakat egy teflon serpenyőben enyhén megpirítjuk, és két részre osztjuk. Az egyik felétegy mozsárban durván összetörjük, és ehhez hozzákeverjük a felaprított fokhagymát.
  4. A megkelt tésztáhozhozzágyúrjuk a magvas-fokhagymás keveréket, majd lisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra.Képzeletben elfelezzük, egyik részére rászórjuk a reszelt sajtot, a megmaradt pirított magvakat, a másikfelét pedig ráhajtjuk, és megnyomkodjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  6. Egy éles késsel 2 cm szélescsíkokra szeleteljük, a széleket érdemes kicsit megnyomkodni, hogy a magok ne hulljanak ki.
  7. Atésztacsíkok végeit mindkét oldalról ellentétes irányba megcsavarjuk, majd kivajazott tepsibe helyezzük. Villával felvert tojással megkenjük a tetejüket, és 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 452
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 172
  • Össznézettség: 63439
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Ajánló

Érdemes mártogatóst készíteni hozzá, melyhez az alábbi kombinációt használom legtöbbször:  tejföl, majonéz, mustár, fokhagyma, citromlé, só és bors.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alap receptet kicsit átdolgoztam a saját ízlésemre, és így megszületett ez a kiváló ropogtatni való baráti összejövetelekhez vagy akár egy esti filmezéshez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...