r
Nosalty Logó

Grissini magvakkal és sajttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Grissini magvakkal és sajttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

651
Kalória
20.2g
Fehérje
85.3g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
78.7g
Víz
50.5g
Koleszterin
5.4g
Rost
1.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8584.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    4935 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    472.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 3896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és meleghelyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáöntjük az olívaolajat,a felfuttatott élesztőt, valamint a vizet apránként. Egy órán át meleg helyen kelesztjük,télen nagyon alkalmas erre a fűtőtest.
  3. Közben a magvakat egy teflon serpenyőben enyhén megpirítjuk, és két részre osztjuk. Az egyik felétegy mozsárban durván összetörjük, és ehhez hozzákeverjük a felaprított fokhagymát.
  4. A megkelt tésztáhozhozzágyúrjuk a magvas-fokhagymás keveréket, majd lisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra.Képzeletben elfelezzük, egyik részére rászórjuk a reszelt sajtot, a megmaradt pirított magvakat, a másikfelét pedig ráhajtjuk, és megnyomkodjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  6. Egy éles késsel 2 cm szélescsíkokra szeleteljük, a széleket érdemes kicsit megnyomkodni, hogy a magok ne hulljanak ki.
  7. Atésztacsíkok végeit mindkét oldalról ellentétes irányba megcsavarjuk, majd kivajazott tepsibe helyezzük. Villával felvert tojással megkenjük a tetejüket, és 20 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Az alap receptet kicsit átdolgoztam a saját ízlésemre, és így megszületett ez a kiváló ropogtatni való baráti összejövetelekhez vagy akár egy esti filmezéshez.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spárgatorta

A quiche egy meglepően egyszerű fogás, amely tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára. Ez recept nem éppen mindennapi, és akár egy fenszi villásreggelin is megállná a helyét. ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!