adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
83g kenyérliszt bl80301 kcal
-
4 kcal
-
50g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
3g só0 kcal
Összesen
343
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g kenyérliszt bl801805 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
300g víz0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
17g só0 kcal
Összesen
2062
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
57.4g kenyérliszt bl80207 kcal
-
2.9g friss élesztő3 kcal
-
34.5g víz0 kcal
-
2.8g olívaolaj24 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
1.9g só0 kcal
Összesen
236
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1240.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 1071 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
343
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7443.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 6425 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 383.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 361 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 395 micro
Összesen
2062
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 855 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 738 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A munkafelületre öntve, a lisztben elkeverjük a sót, majd a közepén kezünkkel egy kis mélyedést készítünk.
- A langyos vízbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, megkeverjük és pár percre félretesszük.
- Az élesztős vizet beleöntjük a fészekbe és villával körkörös mozdulatokkal a széléről óvatosan elkezdjük a vízhez keverni a lisztet, ügyelve, hogy a víz ki ne folyjon. Hozzáadjuk az olívaolajat is. Amikor már a liszt nagyjából felvette a folyadékokat és nehézkes a villával keverés, kezünkre váltunk, bucit formálunk belőle és gyúrni kezdjük a tésztát.
- Addig gyúrjuk, míg egyenletesen sima, puha tésztát nem kapunk. Tetejét belisztezzük, letakarjuk, és legalább 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük a lehető legmagasabb hőmérsékletre.
- A duplájára kelt tésztát lisztezett munkafelületen lazán átgyúrjuk, majd következik a gyurmázás: a tésztából kb. 20-25 cm hosszú kígyókat sodrunk. Fél centis vastagság az ideális, mert a sütés közben még duplájára dagadnak. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a grissiniket és a forró sütőbe téve 10-15 perc alatt elkészülnek. (Ne süssük túl, akkor az igazi, ha kívülről ropogós, de belülről finom puha.)
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 934
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 107
- Össznézettség: 106362
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Piemontból származik ez a népszerű olasz kenyér rudacska. Főként előételekhez, sonkához, sajtokhoz, salátákhoz szokás fogyasztani és persze kitűnő borkorcsolya.