r
Nosalty Logó

Grillezett pisztráng thai szósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Grillezett pisztráng thai szósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piszránghoz

A thai szószhoz

1043
Kalória
53.6g
Fehérje
143g
Szénhidrátok
26g
Zsír
493.9g
Víz
139.2g
Koleszterin
7.2g
Rost
128.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piszránghoz

A thai szószhoz

Összesen 1043 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piszránghoz

A thai szószhoz

Összesen 2084 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piszránghoz

A thai szószhoz

Összesen 111 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    493.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2643 micro
  • β-crypt
    499 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1745 micro
Összesen 1043 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2535.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    987.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    5287 micro
  • β-crypt
    998 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3491 micro
Összesen 2084 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

A piszránghoz

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk a rozmaringgal és kakukkfűvel együtt.
  2. A felaprított fűszereket sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a borral, valamint az olívaolajjal.
  3. Az előkészített, beirdalt pisztrángokat az így elkészített pácba forgatjuk, és 15 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A pácolási idő után kivesszük a halakat, és vagy faszénen meggrillezzük vagy pedig 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt (a halak méretétől függően) készre sütjük.

A thai szószhoz

  1. A vizet összekeverjük az ecettel és a cukorral, majd összeforraljuk, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Utána levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Ha az édes-savanyú szósz lehűlt, akkor hozzáadjuk az egészen finomra vágott fűszereket, és állni hagyjuk legalább fél óráig, hogy összeérjenek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Ebben a receptben nem is a pisztráng a lényeg, hanem a hozzá készített zöldfűszeres ízbomba! Gyakorlatilag a thai konyha esszenciája, amely eszméletlenül gazdag és eszméletlen jól kiegészíti a halat. Ezt az étel Jamnong Nirungsan és Kent Arnon Masanglong, thai mesterszakácsok készítették el nekünk egy, a Paris Budapest Étteremben tartott workshop alkalmával.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!