Grillcsirke vajas karfiollal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
grill
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1026
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2051
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.6 g
Zsír
-
Összesen 73 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1054 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 448.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
1026
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.3 g
Zsír
-
Összesen 146 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2108 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1125 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 896.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
2051
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkét megtisztítjuk (pihéket, tokokat eltávolítjuk, ha a csirkét boltban vásároltuk, akkor lehet, hogy a nyak és a hasüreg között a gigát nem távolították el, akkor ezt magunknak kell elvégeznünk!!! ).
- Sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük, és a grillsütő nyársára tűzzük.
- A forgónyársas grillsütőt max grillre, 80 percre állítjuk, és a csirkét belehelyezve, az almát a tálcára téve elindítjuk.
- Időnként fokhagymás olívaolajjal kenegetjük. Ha a bőre ropogós, akkor kész.
- A karfiolt sós vízben puhára főzzük, és tálaláskor forró vajjal meglocsoljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 101 alkalommal
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2557
- Feltöltés dátuma: 2012. február 18.
Ajánló
Friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Van egy öreg, de kiválóan működő forgónyársas grillsütőnk. Remek ténykedésével már sok örömet szerzett nekünk. Ez az étel is köztük volt.