r
Nosalty Logó

Grenoble-i diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Grenoble-i diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 4608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    253.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    147 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3282.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 4608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a rumos-cukros sárgájához adagoljuk óvatosan.
  3. A darált diót elkeverjük az étkezési keményítővel, és nagy mozdulatokkal a habos tojáshoz keverjük.
  4. Kapcsos tortaformát kivajazunk, aljába sütőpapírt vágunk (azt is megvajazzuk), és beleöntjük a tésztát.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. (tűpróba!)
  6. Langyosan kiemeljük a formából, és rácsra tesszük.
  7. A porcukrot elkeverjük 2 ek vízzel és a kakaóporral. A szirupot még melegen a torta tetejére csurgatjuk.
  8. Díszítésként ráhelyezzük a dióbeleket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13060
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.

Ajánló

Ideális a délutáni capuccino mellé vagy gyerekeknek kakaóhoz reggelire. (Olyankor rum nélkül és kakaóporral készítem.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért kedvencem ez a francia gasztrooldalról származó sütemény, mert liszt helyett dióból van a tésztája.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...