Gránátalmás uborkasaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
75g gránátalma35 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
23g menta16 kcal
-
6g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
75
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
90g menta63 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
298
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
44.2g kígyóuborka6 kcal
-
33.2g gránátalma15 kcal
-
10g lilahagyma4 kcal
-
10g menta7 kcal
-
2.7g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
33
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 166.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
75
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 773 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 666.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
298
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
33
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 db gránátalma
-
1 közepes db lilahagyma
-
0.5 csokor menta
-
3 ek citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A gránátalmát elfelezzük, majd egy edény fölött a magokat kiveregetjük, a gránátalma levét felfogjuk.
- Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, négybe vágjuk, egy teáskanállal eltávolítjuk a magokat. Az uborkát vékony szeletekre vágjuk.
- A hagymát meghántjuk, négybe vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
- A mentát megmossuk, jól lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük, apróra vágjuk.
- Az uborkát, hagymát és a mentát a gránátalmához adjuk, meglocsoljuk a citromlével, elkeverjük, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
- Kb. 1 órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2877
- Feltöltés dátuma: 2013. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy másféle uborkasaláta, mikor már unjuk a megszokottat.