r
Nosalty Logó

Gránátalmás-habcsókos sodó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gránátalmás-habcsókos sodó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a gyümölcshöz

A sodóhoz

A habcsókhoz

Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a gyümölcshöz

A sodóhoz

A habcsókhoz

Összesen 1132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a gyümölcshöz

A sodóhoz

A habcsókhoz

Összesen 107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 1132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

a gyümölcshöz

A sodóhoz

A habcsókhoz

Elkészítés

a gyümölcshöz

  1. Először a sodót készítjük el, mert ennek kell a legtöbb idő, hogy kihűljön. A fél liter tejet feltesszük főni. Közben a 2 tojást különválasztjuk, és a sárgáját a cukorral felverjük.
  2. Ha a tej felforrt, a lángot alatta takarékra vesszük, és hagyjuk egy kicsit visszahűlni, majd apránként és folyamatos kevergetés mellett öntjük a tojásokhoz. Fontos, hogy tényleg apránként adagoljuk, különben a tojásokból rántotta lesz.
  3. A tojásos-tejes keveréket visszaöntjük a lábosba, és folyamatosan kevergetve és forráspont alatt tartva besűrítjük. Ha ezzel megvagyunk, félre tesszük hűni. (Megj.: ha valaki nem szeretné, hogy bebőrösödjön a sodó, akkor fóliával takarja le hűtés közben.)
  4. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, és közben elkészítjük a habot: a tojásfehérjéket elkezdjük felverni, és mikor fél úton járunk hozzáöntjük a cukor felét, ezt eldolgozzuk, majd mehet bele a másik fele is. Végeredményként egy kemény, csillogó habot kell kapnunk.
  5. Egy (lehetőleg szilikonos) sütőpapírral kibélelt tepsire egy kiskanál segítségével apró gombócnyi habokat helyezünk, és 20 percig sütjük őket. Közben végig figyeljük őket, ha elkezdenének barnulni, lejjebb vesszük a hőfokot. Ha letelt az idő, nyitott sütőajtónál hagyjuk őket tovább száradni.
  6. A rétegezés előtt egy dolgunk van, a gránátalma megtisztítása. Ez kétféleképp nézhet ki. A televízióból már oly jól ismert módszer, miszerint a kettévágott gránátalmát vágott felével a tenyerünk felé fordítjuk, és egy fakanállal elkezdjük csapkodni, hogy kiessenek a magok. Ez után a takarítás mértéke kicsit megnő, de remek feszültséglevezető. A második lehetőség, hogy a kettévágott gránátalmából egy kiskanál segítségével kiszedjük a magokat. Ez kissé macerásabb, de kevesebb kupival jár.
  7. Végül a rétegezés. Először egy kevés gránátalma mag, erre kerül a habcsók kissé összetörve, majd a sodó. Ez így megy míg meg nem telik a kis edényünk. A legutolsó rétegnél pedig elhagyjuk a sodót, hogy lehessen látni, mi került a pohárkrémünkbe. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3948
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon egy üveg rouge söröm, és a szép színe mellé szerettem volna valami hasonlóan színes édességet készíteni. A gránátalma tökéletes választásnak tűnt, hiszen az eper és a málna szezon ősz-tél tájékán már igencsak letűnő félben volt. Bár nyáron majd velük is szívesen kipróbálnám, esetleg friss erdei gyümölcsökkel. A sodó pedig tökéletes pohárkrém alapanyag, ha szeretnénk kitölteni  a gyümölcsök között lézengő üres teret. És a habcsók? Azt csak nagyon szeretem, és remélem sokan mások is legalább annyira fogják szeretni ezt a finom desszertet, mint én.

Hozzávalók

a gyümölcshöz

A sodóhoz

A habcsókhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...