Görög tésztarakottas
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
75g darált marhahús107 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
21g bacon84 kcal
-
70g padlizsán17 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
31g vörösbor27 kcal
-
125g penne464 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
100g tej56 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
Összesen
1040
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
300g darált marhahús426 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
85g bacon334 kcal
-
280g padlizsán67 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0 kcal
-
12g majoranna33 kcal
-
125g vörösbor106 kcal
-
500g penne1855 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
400g tej224 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Összesen
4152
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
12.5g darált marhahús18 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
3.5g bacon14 kcal
-
11.7g padlizsán3 kcal
-
16.7g paradicsom3 kcal
-
0 kcal
-
0.5g majoranna1 kcal
-
5.2g vörösbor4 kcal
-
20.8g penne77 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.2g parmezán sajt16 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
16.7g tej9 kcal
-
1.3g zsemlemorzsa5 kcal
Összesen
171
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.1 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2128.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 543 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 686 mg
-
Nátrium 624 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 288.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 635 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
1040
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 204.2 g
Zsír
-
Összesen 141.1 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8515.8 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 468 mg
-
Kálcium 2173 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 556 mg
-
Foszfor 2746 mg
-
Nátrium 2498 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 476.8 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1154.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 709 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1416 micro
-
Kolin: 471 mg
-
Retinol - A vitamin: 479 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 2541 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 920 micro
Összesen
4152
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
5 szelet bacon
-
1 kis db padlizsán
-
1 kávéskanál görög fűszerkeverék
-
1.3 dl vörösbor
-
50 dkg penne
-
só ízlés szerint
-
4 dkg vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
4 dl tej
-
3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
- A tésztát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük.
- A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk és az olívaolajon megfuttatjuk (2-3 perc alatt).
- A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és a hagymára dobjuk. További 2-3 percig sütjük. Most következik a darált hús, melyet fehéredésig pirítunk benne.
- A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk (nem muszáj)és kb. 1 cm-es kockára vágjuk. A hagymás húshoz adjuk és pár percig ezzel is pároljuk.
- A paradicsomokat meghámozzuk, a magjukat eltávolítjuk. Apróra kockázzuk és az előzőekhez adjuk.
- A borral felöntjük, a fűszerek felét hozzáadjuk és lefedve kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk és a tészta felét beletesszük. Megszórjuk kb. 2-3 evőkanál sajttal.
- A húsos massza felét elterítjük rajta. Ezután istmét a tészta következik, amit szintén megszórunk a sajttal. Ezt a maradék hússal lefedjük.
- A mártáshoz a tejet, a lisztet, a vajat és a maradék görög fűszerkeveréket pár percig főzzük, míg mártás állagúra nem sűrűsüdik. Sózzuk, borsozzuk és a tésztára ötnjük.
- A maradék sajtot, a zsemlemorzsát és a majoranna maradékát összekeverjük és a tésztára szórjuk.
- Előmelegített (170 fok, légkeveréses) sütőben kb. 30 percig sütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 23751
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A szeptemberi Prima Konyha magazinban ez volt a hónap étele. Kicsit pepecselős, de a végeredmény kárpótol érte!