r
Nosalty Logó

Görög spenótos pite Angibaba konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Angiebaba
Görög spenótos pite Angibaba konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3755 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7746 micro
Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4220.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2003 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2505 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    926 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46475 micro
Összesen 1953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1790 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3691 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sóval, olívaolajjal, citromlével vagy ecettel, tejjel és annyi vízzel, hogy puha tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Fél órán át pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát apróra vágva olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és picit megpirítjuk. Beleöntjük a mirelit (természetesen friss spenóttal is készíthető) spenótot, belenyomjuk a fokhagymát, fűszerezzük, és összefőzzük, végül belekeverjük a petrezselymet/ kaprot.
  3. Egy tűzálló tepsit vagy sütőformát olívaolajjal kikenünk, a tésztát kétfelé osztjuk, mindkét részt kinyújtjuk.
  4. Az olajozott tepsibe tesszük az egyik felét, villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk a spenótos tölteléket, és a tetejére morzsoljuk a feta sajtot. Végül a másik tésztalappal beborítjuk, ezt is megszurkáljuk villával, majd szezámmaggal megszórjuk.
  5. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30 percen át sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2500
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angiebaba 4 recept

Egy Görögországban élő kedves barátnőm receptje, melyet eredetileg ehető gyomnövényekkel töltenek, de természetesen készíthető spenótból is. Az ő receptje 50 dkg lisztet ír, én azonban ezt soknak találtam, így csak 30 dkg-ot használtam, ami a megadott tepsi méretéhez épp elegendő! Finom és egészséges előétel, tartalmasabb leves után főétel is lehet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...