r
Nosalty Logó

Görög spenótos pite Angibaba konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Angiebaba
Görög spenótos pite Angibaba konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

325
Kalória
10.7g
Fehérje
44.2g
Szénhidrátok
12.2g
Zsír
113.1g
Víz
14.8g
Koleszterin
3.6g
Rost
1.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    113.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3755 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7746 micro
Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4220.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    678.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2003 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2505 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    926 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46475 micro
Összesen 1953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1790 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3691 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sóval, olívaolajjal, citromlével vagy ecettel, tejjel és annyi vízzel, hogy puha tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Fél órán át pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát apróra vágva olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és picit megpirítjuk. Beleöntjük a mirelit (természetesen friss spenóttal is készíthető) spenótot, belenyomjuk a fokhagymát, fűszerezzük, és összefőzzük, végül belekeverjük a petrezselymet/ kaprot.
  3. Egy tűzálló tepsit vagy sütőformát olívaolajjal kikenünk, a tésztát kétfelé osztjuk, mindkét részt kinyújtjuk.
  4. Az olajozott tepsibe tesszük az egyik felét, villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk a spenótos tölteléket, és a tetejére morzsoljuk a feta sajtot. Végül a másik tésztalappal beborítjuk, ezt is megszurkáljuk villával, majd szezámmaggal megszórjuk.
  5. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30 percen át sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Egy Görögországban élő kedves barátnőm receptje, melyet eredetileg ehető gyomnövényekkel töltenek, de természetesen készíthető spenótból is. Az ő receptje 50 dkg lisztet ír, én azonban ezt soknak találtam, így csak 30 dkg-ot használtam, ami a megadott tepsi méretéhez épp elegendő! Finom és egészséges előétel, tartalmasabb leves után főétel is lehet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!