Görög spenótos pite Angibaba konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Angiebaba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g olívaolaj63 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
2g tej1 kcal
A töltelékhez
-
83g spenót14 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
17g feta sajt44 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ecet0 kcal
A tetejére
-
1g szezámmag7 kcal
Összesen
325
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
10g tej6 kcal
A töltelékhez
-
500g spenót83 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g ecet0 kcal
A tetejére
-
7g szezámmag40 kcal
Összesen
1953
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
23.8g finomliszt87 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.4g olívaolaj30 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0.8g tej0 kcal
A töltelékhez
-
39.7g spenót7 kcal
-
11.9g gomba3 kcal
-
7.9g feta sajt21 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
3.6g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ecet0 kcal
A tetejére
-
0.6g szezámmag3 kcal
Összesen
156
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 703.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 113.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 418 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3755 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7746 micro
Összesen
325
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 73 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4220.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1070 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 1065 mg
-
Nátrium 1473 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 678.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2003 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2505 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 926 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22532 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46475 micro
Összesen
1953
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1790 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3691 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a sóval, olívaolajjal, citromlével vagy ecettel, tejjel és annyi vízzel, hogy puha tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Fél órán át pihentetjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát apróra vágva olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és picit megpirítjuk. Beleöntjük a mirelit (természetesen friss spenóttal is készíthető) spenótot, belenyomjuk a fokhagymát, fűszerezzük, és összefőzzük, végül belekeverjük a petrezselymet/ kaprot.
- Egy tűzálló tepsit vagy sütőformát olívaolajjal kikenünk, a tésztát kétfelé osztjuk, mindkét részt kinyújtjuk.
- Az olajozott tepsibe tesszük az egyik felét, villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk a spenótos tölteléket, és a tetejére morzsoljuk a feta sajtot. Végül a másik tésztalappal beborítjuk, ezt is megszurkáljuk villával, majd szezámmaggal megszórjuk.
- Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30 percen át sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2500
- Feltöltés dátuma: 2013. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Angiebaba
4 recept
Egy Görögországban élő kedves barátnőm receptje, melyet eredetileg ehető gyomnövényekkel töltenek, de természetesen készíthető spenótból is. Az ő receptje 50 dkg lisztet ír, én azonban ezt soknak találtam, így csak 30 dkg-ot használtam, ami a megadott tepsi méretéhez épp elegendő! Finom és egészséges előétel, tartalmasabb leves után főétel is lehet.