r
Nosalty Logó

Görög saláta-vacsora

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
koszider
Görög saláta-vacsora
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

581
Kalória
11.3g
Fehérje
29.2g
Szénhidrátok
48.9g
Zsír
506.9g
Víz
44.5g
Koleszterin
5.3g
Rost
13.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1690 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    506.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 581 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1690 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    506.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 581 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    751 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, vastagabb (3-4 mm-es) karikákra felvágjuk, és egy (leveses) tányérba szórjuk.
  2. A megtisztított hagymát hasonló vastagságú karikára vágjuk, és az uborkára szórjuk.
  3. A paradicsomot cikkelyekre vágva tesszük rá.
  4. Rászórjuk a felkockázott feta sajtot, és ha van, az olajbogyót is (a sajt a fontos, az olajbogyó elmaradhat).
  5. Bőven meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel.
  6. Semmi mással ne fűszerezzük, ne sózzuk, és ne keverjük össze! Rögtön fogyasszuk, mielőtt levet engedne.
  7. A tányér alján összegyűlt olajos szaftot kenyérrel kitunkolhatjuk, mert szuper.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Ez a világ legegyszerűbb salátája, de annál finomabb! Egy szelet barna kenyérrel tökéletes nyári vacsora. Teljesen natúrnak kell lennie, hogy az ecet és az olaj íze érvényesülhessen, és ne hagyjuk ázni - állni. Az aljára lecsorgó olajos szaft a legjobb benne, ha azt is kitunkoljuk, pukkadásig elegendő, mégis könnyű étel. Nyári melegben nincs is ennél jobb!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Lakos Benedek

Zöldséges buddha bowl

Januárban sokan átállnak az egészségesebb étkezésre, a nehéz ételekkel teli december után. Most hoztunk egy szuper színes, nagyon finom és roppant egyszerű receptet, ami ráadásul ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!