r
Nosalty Logó

Görög saláta 4.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Görög saláta 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1585 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1635 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6539.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1500 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    3627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1387.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    569 micro
  • β-karotin
    2714 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 1585 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    762 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot felkockázzuk. Az uborka két végét levágjuk, felkockázzuk. Ha "öregebb" a héja, nagyjából meghámozuk. A hagymát félbevágjuk, majd szintén kockára vágjuk.
  2. A sajtot is ízlésesen kockázzuk.
  3. Egy tálba - amit később le tudunk zárni - elkészítjük a salátaöntetet.
  4. Az olajbogyó felét és a feldarabolt zöldségeket a tálba tesszük. Jól összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a sajt felét, lazán összeforgatjuk.
  6. Tetejére szórjuk az olajbogyó és a sajt másik felét.
  7. Rátesszük a tetejét, és legalább egy fél napig hűtőben pihentetjük.
  • Elkészítettem: 450 alkalommal
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 57635
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 07.

Ajánló

Nagyon szeretek az ízesített ecetekkel dolgozni. Gazdagabb az ízviláguk. Az olajbogyót pedig felszeletelem, hogy a saláta több részébe jusson belőle. A saláta készítéséhez friss bazsalikomot is használhatunk. A mi családunkban a kakukkfüves változata  népszerűbb!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög saláta 4.
Olaszné Anci 191 recept

A bazsalikom az olasz konyha kedvelt fűszere. Eredetileg Dél-Ázsiából, Perzsiából és Afrikából került nemrég hozzánk. A kakukkfű pedig a francia konyha nélkülözhetetlen fűszere. Már az egyiptomiak és a görögök is kedvelték, de minden ország konyhájában fellelhető. Felhasználják a salátákon kívül még erdélyi tokányhoz, töltött káposztához, baromfihoz, marhasültekhez, vadas ételekhez. Értékes alkatrésze a növényi ecetnek. Diétások is fogyaszthatják. Forrás: Romváry Vilmos: Fűszerek könyve.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...