Görög saláta 4.
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
A salátához
-
125g paradicsom23 kcal
-
150g kígyóuborka22 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
63g feta sajt166 kcal
-
25g olajbogyó29 kcal
Az öntethez
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
A salátához
-
500g paradicsom90 kcal
-
600g kígyóuborka87 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
250g feta sajt663 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
Az öntethez
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
A salátához
-
29.6g paradicsom5 kcal
-
35.5g kígyóuborka5 kcal
-
10.1g lilahagyma4 kcal
-
14.8g feta sajt39 kcal
-
5.9g olajbogyó7 kcal
Az öntethez
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1635 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 907 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 346.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 678 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 316 micro
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 130.4 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6539.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 1500 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1150 mg
-
Nátrium 3627 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1387.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 569 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 569 micro
-
β-karotin 2714 micro
-
β-crypt 151 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 1265 micro
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 762 micro
-
Lut-zea 75 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot felkockázzuk. Az uborka két végét levágjuk, felkockázzuk. Ha "öregebb" a héja, nagyjából meghámozuk. A hagymát félbevágjuk, majd szintén kockára vágjuk.
- A sajtot is ízlésesen kockázzuk.
- Egy tálba - amit később le tudunk zárni - elkészítjük a salátaöntetet.
- Az olajbogyó felét és a feldarabolt zöldségeket a tálba tesszük. Jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a sajt felét, lazán összeforgatjuk.
- Tetejére szórjuk az olajbogyó és a sajt másik felét.
- Rátesszük a tetejét, és legalább egy fél napig hűtőben pihentetjük.
- Elkészítettem: 450 alkalommal
- Receptkönyvben: 273
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 57635
- Feltöltés dátuma: 2011. május 07.
Ajánló
Nagyon szeretek az ízesített ecetekkel dolgozni. Gazdagabb az ízviláguk. Az olajbogyót pedig felszeletelem, hogy a saláta több részébe jusson belőle. A saláta készítéséhez friss bazsalikomot is használhatunk. A mi családunkban a kakukkfüves változata népszerűbb!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A bazsalikom az olasz konyha kedvelt fűszere. Eredetileg Dél-Ázsiából, Perzsiából és Afrikából került nemrég hozzánk. A kakukkfű pedig a francia konyha nélkülözhetetlen fűszere. Már az egyiptomiak és a görögök is kedvelték, de minden ország konyhájában fellelhető. Felhasználják a salátákon kívül még erdélyi tokányhoz, töltött káposztához, baromfihoz, marhasültekhez, vadas ételekhez. Értékes alkatrésze a növényi ecetnek. Diétások is fogyaszthatják. Forrás: Romváry Vilmos: Fűszerek könyve.