r
Nosalty Logó

Görög mogyorótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
t.reka2
Görög mogyorótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 4848 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    357.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    231 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4292.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    1859 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1650 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1580 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1949 micro
Összesen 4848 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 30 dkg mogyorót (fele részben lehet dió is) egy serpenyőben megpirítjuk, majd apró darabosra daráljuk. 175°C-on bekapcsoljuk a sütőt.
  2. A tojásfehérjéket habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a cukor felét.
  3. Egy külön tálban robotgéppel összekeverjük a többi hozzávalót, majd hozzáadjuk a darált mogyit.
  4. Fakanállal hozzákeverjük a tojáshabot.
  5. Egy kb. 24 cm-es kivajazott, kekszporral megszórt tortaformába öntjük a masszát, és a maradék mogyoróval megszórjuk a tetejét.
  6. A 175°C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2257
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
t.reka2 1 recept

Édesapám kedvence, egyenesen Görögországból! Ha kész, fogyasszátok magában, kávé mellé, karamellöntettel vagy vaníliafagylalttal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...