r
Nosalty Logó

Görög melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
El Rodofó
Görög melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2027 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3065.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    1981 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 676 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    102.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9195.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1747 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    5942 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 2027 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyeret felszeleteljük, megvajazzuk.
  2. A fetát kis kockákra felvágjuk, az olívabogyókat félbevágjuk, hogy ne guruljanak majd le a szendvicsről. A sajtot lereszeljük.
  3. Összeállítjuk a szendvicset: kenyér, sonka, olívabogyó, feta, reszelt sajt. (Ebben a sorrendben érdemes, mert így a sajt ráolvad az olívabogyóra, fetára, és nem fognak leesni, legurulni, mikor majd fogyasztjuk a szendvicseket).
  4. Behelyezzük a szendvicseket a sütőbe (melegszendvicssütőben a legfinomabb), majd addig sütjük őket, míg a sajt meg nem pirul a tetején. (Csak épp, hogy hagyom megpirulni, mert a feta sajt nagyon darabos lesz, ha sokáig sütjük.)
  5. Ketchuppal, majonézzel, ki mivel szereti, tálaljuk. Ajánlom tejföllel a tetején tálalni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4495
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 21.

Ajánló

Mellé egy jó pofa sört, gyerekeknek egy pohár almalét ajánlok!  Jó étvágyat hozzá! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
El Rodofó 2 recept

Olajbogyós-fetás pizzát készítettem ebédre, és azon gondolkodtam, hogy mit kezdjek a megmaradt alapanyagokkal. Ekkor pattant ki az ötlet a fejemből. Készítek egy görög stílusú melegszenyát belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...