Görög melegszendvics
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
El Rodofó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
676
kcal
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2027
kcal
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3065.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 582 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 1981 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 92.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
676
kcal
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.7 g
Zsír
-
Összesen 102.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9195.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1747 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1181 mg
-
Nátrium 5942 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 277 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 667 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 650 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 489 micro
Összesen
2027
kcal
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1128.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kenyeret felszeleteljük, megvajazzuk.
- A fetát kis kockákra felvágjuk, az olívabogyókat félbevágjuk, hogy ne guruljanak majd le a szendvicsről. A sajtot lereszeljük.
- Összeállítjuk a szendvicset: kenyér, sonka, olívabogyó, feta, reszelt sajt. (Ebben a sorrendben érdemes, mert így a sajt ráolvad az olívabogyóra, fetára, és nem fognak leesni, legurulni, mikor majd fogyasztjuk a szendvicseket).
- Behelyezzük a szendvicseket a sütőbe (melegszendvicssütőben a legfinomabb), majd addig sütjük őket, míg a sajt meg nem pirul a tetején. (Csak épp, hogy hagyom megpirulni, mert a feta sajt nagyon darabos lesz, ha sokáig sütjük.)
- Ketchuppal, majonézzel, ki mivel szereti, tálaljuk. Ajánlom tejföllel a tetején tálalni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4495
- Feltöltés dátuma: 2017. január 21.
Ajánló
Mellé egy jó pofa sört, gyerekeknek egy pohár almalét ajánlok! Jó étvágyat hozzá! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
El Rodofó
2 recept
Olajbogyós-fetás pizzát készítettem ebédre, és azon gondolkodtam, hogy mit kezdjek a megmaradt alapanyagokkal. Ekkor pattant ki az ötlet a fejemből. Készítek egy görög stílusú melegszenyát belőle.