Gorgonzolás polenta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
63g kukoricadara226 kcal
-
250g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
4g só0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
100g gorgonzola353 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
762
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
125g kukoricadara453 kcal
-
500g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
7g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
200g gorgonzola706 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
1526
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
13.8g kukoricadara50 kcal
-
55.3g víz0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
22.1g gorgonzola78 kcal
-
5.5g parmezán sajt22 kcal
Összesen
169
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5044.8 g
-
Cink 268 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 838 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 713 mg
-
Nátrium 3078 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 264.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 847 micro
Összesen
762
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.1 g
Zsír
-
Összesen 92.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10089.6 g
-
Cink 536 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 1676 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1426 mg
-
Nátrium 6156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 529.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1694 micro
Összesen
1526
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1116.1 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
-
125 g kukoricadara
-
500 ml víz
-
1 ek olívaolaj
-
1 tk só
-
200 g gorgonzola
Elkészítés
- A vizet a sóval és az olajjal langyosra melegítjük, majd állandóan kavarva beleöntjük a kukoricadarát. Állandó kavarás mellett felfőzzük, majd lefedve közepes hőmérsékleten, közbe meg-megkevergetve kb. 30-40 perc alatt sűrűre főzzük.
- Hozzákeverjük a vajat és a parmezán felét. Egy alufóliával kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
- A kihűlt, megdermedt polentát kézzel durvára tördeljük. Hozzáadjuk a morzsolt gorgonzolát, és lazán elkeverjük. Egy kevés vajjal kikent tűzállótálba öntjük, megszórjuk a maradék parmezánnal.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2341
- Feltöltés dátuma: 2017. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Igazából túrós puliszkát szerettem volna készíteni, de sajnos nálunk nem lehet juhtúrót vásárolni, s mivel a hűtőben volt egy doboz gorgonzola, amely felhasználásra várt, a túrós puliszkának egy olasz változata került az asztalra. Ez is nagyon finom.