Göngyölt vaddisznó-karaj gesztenyével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
167g vaddisznóhús203 kcal
-
17g gesztenye33 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
17g sonkás szalámi28 kcal
-
33g bacon131 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
454
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g vaddisznóhús1220 kcal
-
100g gesztenye196 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g sonkás szalámi170 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2724
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
66.7g vaddisznóhús81 kcal
-
6.7g gesztenye13 kcal
-
6.7g trappista sajt23 kcal
-
6.7g sonkás szalámi11 kcal
-
13.3g bacon52 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
180
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.1 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 985 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 490 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 152.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
454
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 282.8 g
Zsír
-
Összesen 149 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5910.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 801 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 1930 mg
-
Nátrium 2938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 916.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 335 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2724
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
-
1 kg vaddisznóhús
-
10 dkg trappista sajt
-
10 dkg sonkás szalámi
-
20 dkg bacon
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A vaddisznó-karajt úgy kell bemetszenünk, hogy ki tudjuk teríteni. Azaz alulról és felülről is bemetsszük, de ne vágjuk át a húst. Majd kiterítjük, és amennyire tudjuk, kiklopfoljuk.
- Ételízesítővel és borssal fűszerezzük.
- Egy nagy darab fóliát (nagyobb legyen, mint a hús) letépünk, amire egymás mellé rárakjuk a baconszeleteket. Erre tesszük rá a húst.
- Elkezdjük a töltelékeket adagolni a húsra. Először a megtisztított, főtt, natúr apróra vágott gesztenyét rányomkodjuk a húsra. Majd rátesszük a vékonyra felszeletelt sonkaszalámit. Végül a lereszelt trappista sajtot.
- Az alufólia segítségével - amennyire szorosra csak tudjuk - tekerjük fel, és a fólia két felét csavarjuk össze, zárjuk le.
- Egy tepsibe rakjuk az így kapott göngyölt húst, és vizet öntünk alá. Majd sütőben sütjük kb. 1 órát. Az elpárolgó vizet pótoljuk.
- Ha megpuhult a tekercs, bontsuk meg a fóliát, és süssük addig, amíg szép piros színe lesz a baconnek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5189
- Feltöltés dátuma: 2011. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Saját ötlet alapján készítettem először. Édesapám nyugdíjas búcsúztatójára valami különlegeset akartam készíteni, így jött az ötlet. Osztatlan sikert aratott a vendégek között.