Göngyölt karaj Zsuzsamama konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltelékhez
-
28g tojás35 kcal
-
0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
41g zsemle111 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
71 kcal
A sütéshez
-
250g csontos sertéskaraj319 kcal
-
0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
584
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltelékhez
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A sütéshez
-
1000g csontos sertéskaraj1275 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
2331
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltelékhez
-
7.1g tojás9 kcal
-
0 kcal
-
2.9g petrezselyem1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
10.4g zsemle28 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
A sütéshez
-
64.1g csontos sertéskaraj82 kcal
-
0 kcal
-
6.4g víz0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
149
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1548.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 746 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 217.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 570 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 776 micro
Összesen
584
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183.8 g
Zsír
-
Összesen 135.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 878 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6195.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 337 mg
-
Kálcium 571 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 1979 mg
-
Nátrium 2982 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 868.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 237 micro
-
K vitamin: 756 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 744 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2278 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3102 micro
Összesen
2331
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
2 db tojás
-
3 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kávéskanál só
-
1 kk bors
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 ek napraforgó olaj
A sütéshez
-
1 kg csontos sertéskaraj
-
1 dl víz
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A töltelékhez
- A karajszeleteket kiklopfoljuk és kicsit besózzuk, félretesszük.
- Addig a töltelékhez a hagymát kockázzuk fel, és kevés olajon dinszteljük meg, az áztatott zsemlyéket csavarjuk ki, és tegyük a hagymához, jól keverjük össze, sózzuk, borsozzuk. Majd a tojásokat üssük bele, és megint jól keverjük el addig, míg össze nem áll. Ezután levesszük a tűzről, és ha kihűlt, vizes kézzel mindegyik hús közepére halmozunk belőle, elkenjük és feltekerjük. Fogpiszkálóval tűzzük meg.
- Teflon tepsibe rakjuk sorba, sertésfűszerrel megszórjuk mindegyik oldalát, de előtte olívaolajat öntünk, és így rakjuk bele sorba a hústekercseket. Kevés vizet öntünk alá.
- Fóliával letakarjuk, és 180 fokon alsó-felső sütés 40 percig sütjük.
- Ha kész, levesszük a fóliát, és kicsit rágrillezünk, hogy legyen színe, de ne szárítsuk ki a húst. Letakarva tegyük félre 20 percre, azután tálaljuk burgonyapürével és savanyúsággal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 88
- Össznézettség: 33310
- Feltöltés dátuma: 2013. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
321 recept
Nagyon sokszor ettem gyerekkoromban az étkezdében, és később felnőtt koromban, és azután magamnak kellett kipróbálni, mert nagyon szeretem ezt az ételt. Azóta havonta egyszer megsütöm. Aki szaftosan szereti, az öntsön alája a sütés végeztével húsalaplevet 2 dl-t, majd kevés lisztet szórjon rá, és ha besűrűsödött, vegyük ki hűlni. Külön tálkába szoktam a hús mellé kínálni.