r
Nosalty Logó

Göngyölt karaj Zsuzsamama konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Göngyölt karaj Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 584 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 2331 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 149 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 584 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6195.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1979 mg
  • Nátrium
    2982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3102 micro
Összesen 2331 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk és kicsit besózzuk, félretesszük.
  2. Addig a töltelékhez a hagymát kockázzuk fel, és kevés olajon dinszteljük meg, az áztatott zsemlyéket csavarjuk ki, és tegyük a hagymához, jól keverjük össze, sózzuk, borsozzuk. Majd a tojásokat üssük bele, és megint jól keverjük el addig, míg össze nem áll. Ezután levesszük a tűzről, és ha kihűlt, vizes kézzel mindegyik hús közepére halmozunk belőle, elkenjük és feltekerjük. Fogpiszkálóval tűzzük meg.
  3. Teflon tepsibe rakjuk sorba, sertésfűszerrel megszórjuk mindegyik oldalát, de előtte olívaolajat öntünk, és így rakjuk bele sorba a hústekercseket. Kevés vizet öntünk alá.
  4. Fóliával letakarjuk, és 180 fokon alsó-felső sütés 40 percig sütjük.
  5. Ha kész, levesszük a fóliát, és kicsit rágrillezünk, hogy legyen színe, de ne szárítsuk ki a húst. Letakarva tegyük félre 20 percre, azután tálaljuk burgonyapürével és savanyúsággal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 33310
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Göngyölt karaj Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

Nagyon sokszor ettem gyerekkoromban az étkezdében, és később felnőtt koromban, és azután magamnak kellett kipróbálni, mert nagyon szeretem ezt az ételt. Azóta havonta egyszer megsütöm. Aki szaftosan szereti, az öntsön alája a sütés végeztével húsalaplevet 2 dl-t, majd kevés lisztet szórjon rá, és ha besűrűsödött, vegyük ki hűlni. Külön tálkába szoktam a hús mellé kínálni.

Hozzávalók

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...