r
Nosalty Logó

Göngyölt csirke májas töltelékkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Göngyölt csirke májas töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3879 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1576 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1535 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    282.9 g

Zsír

  • Összesen
    201.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6072 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    3204 mg
  • Nátrium
    1389 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9456 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    434 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1955 micro
  • Kolin:
    1447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9209 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    2596 micro
  • β-crypt
    676 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 3879 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét tisztítás után teljesen kicsontozzuk, a videó nagy segítség, nekem kb.15-20 percig tartott. Bőrével lefelé fordítva, besózzuk, borsozzuk, félretesszük.
  2. A töltelékhez a májakat elkaparjuk, apróra vágjuk, a lilahagymákat is, a 6 fokhagyma-gerezdet és a paprikát is.
  3. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a májat, pár percig pirítjuk, jöhet a fokhagyma, a kaliforniai paprika, kevés ételízesítő, kicsi só, kevés tarkabors, apróra vágott petrzselyemzöld. Kb. 10 percig pároljuk, pirítjuk, hűlni hagyjuk.
  4. Ha kihűlt vagy langyos, 1 tojást, és annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, amennyit felvesz (kb.4 evőkanál).
  5. A burgonyát nagyobb kockákra, vagy karikára vágjuk, a 4 vöröshagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk, a 8 fokhagyma-gerezdet nem pucoljuk meg.
  6. A kiterített csirkére kenjük a tölteléket, a combcsont helyére is teszünk belőle.
  7. Két oldalról behajtjuk, megfordítjuk, és a videó szerint átkötözzük.
  8. Beletesszük a tepsibe, a burgonyát, a fokhagymát mellérendezzük, olajjal meglocsoljuk, kevés vizet öntünk alá (nem tettem rá fóliát).
  9. Időnként megforgatjuk a husit, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
  10. Ha nagyon sülten szeretjük, a vöröshagymákat negyedelve, az elején is hozzátehetjük, ha nem, kb. félidőben tesszük hozzá.
  11. Ropogós pirosra sütjük az egészet, néha átkeverhetjük a borgonyát is.
  12. Ha kész, kicsit állni hagyjuk, levágjuk róla a zsineget, és felszeleteljük a husit, így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10631
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Ajánló

Ha marad estére, hidegen is finom, vagy akár hidegtálnak elkészítve is- vékonyabbra szeletelve. Akár egy jó pohár sör vagy egy finom pohár fehérbor is illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár hete nézelődtem itt a No Salty-n, hogy fűzőcskézzek. Egy kedves szakácstársunk receptjére véletlenül találtam, ahol  szerepelt a "Lolipop csirkeszárny ".  Megnéztem a videót, és  nagyon megtettszett, ahogy a csirkét teljesen kicsontozzák.  Most úgy gondoltam, én is kipróbálom, nem volt nehéz. Mindenképp nézzétek meg a videót, nagy segítség. Igazi ünnepi étel lehet  így is, de el tudom képzelni akár almás- körtés-diós -szalonnás töltelékkel Karácsonyra is, vagy akár aszalt gyümikkel, gesztenyével, zöldségekkel, spenóttal-ricottával stb. Nagyon mutatós étel, és talán mondhatom, finom vasárnapi ébéd  is lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...