Gombóc Artúr kedvence, avagy csoki házilag 2.
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
1 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
349
Kalória
7.4g
Fehérje
55.7g
Szénhidrátok
12.9g
Zsír
14.1g
Víz
32.6g
Koleszterin
2.1g
Rost
52.5g
Cukor
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
349
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
2796
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.7 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
349
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.5 g
Zsír
-
Összesen 103 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4668.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 1734 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 1790 mg
-
Nátrium 689 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 445.8 g
-
Cukor 420 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 113.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 738 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 724 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
2796
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
379
kcal
Elkészítés
- Atejport az átszitáltkakaóporral elkeverjük.
- Egy jénait kibélelünk alufóliával.
- A cukrot egylábasba tesszük, ráöntjük a vizet, és főzzük mindaddig, amíg cukorszirup nem lesz belőle. Ezt úgy lehet megállapítani, hogy kicseppentünk belőle egy kistányérra, és ha a csepp nem folyik el akkor sem, ha a tányért megdöntjük, akkor jó. Fontos, hogy a cukorszirupaz említett állagot érje el, különben a csoki vagy nagyon kemény, vagy túlfolyós lesz.
- Ezután a cukorsziruphoz keverjük a tejporos-kakaós egyveleget úgy, hogy csomómentes legyen, majdhozzáadjuk a vajat is.
- Ekkor mehet bele az ízlésünknek megfelelő "töltelék" (kókusz, mazsola, mogyoró, dió, puffasztott rizs, aszalt sárgabarack stb).
- A kibélelt jénaiba egyenletesen elkenjük a még folyós állagú csokit. Mikor félig már megkötött felszeleteljük, vagy formára vágjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 20 perc
Csokoládéfaló lévén már régóta piszkálta a fantáziám, hogy magam készítsem el otthon Gombóc Artúr kedvenc édességét. Ahogy ő mondaná: "kereket, lyukasat, töltöttet, mogyorósat, mazsolásat, kókuszosat, fehéret, bármilyet".
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!