r
Nosalty Logó

Gombóc Artúr kedvence, avagy csoki házilag 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombóc Artúr kedvence, avagy csoki házilag 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 349 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    103 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4668.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1734 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    724 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 2796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Atejport az átszitáltkakaóporral elkeverjük.
  2. Egy jénait kibélelünk alufóliával.
  3. A cukrot egylábasba tesszük, ráöntjük a vizet, és főzzük mindaddig, amíg cukorszirup nem lesz belőle. Ezt úgy lehet megállapítani, hogy kicseppentünk belőle egy kistányérra, és ha a csepp nem folyik el akkor sem, ha a tányért megdöntjük, akkor jó. Fontos, hogy a cukorszirupaz említett állagot érje el, különben a csoki vagy nagyon kemény, vagy túlfolyós lesz.
  4. Ezután a cukorsziruphoz keverjük a tejporos-kakaós egyveleget úgy, hogy csomómentes legyen, majdhozzáadjuk a vajat is.
  5. Ekkor mehet bele az ízlésünknek megfelelő "töltelék" (kókusz, mazsola, mogyoró, dió, puffasztott rizs, aszalt sárgabarack stb).
  6. A kibélelt jénaiba egyenletesen elkenjük a még folyós állagú csokit. Mikor félig már megkötött felszeleteljük, vagy formára vágjuk.
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24743
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 05.

Ajánló

Egy jénaira való adag lesz belőle. Sokáig eláll. Igen tömény, kis adag is elég belőle egyszerre. Kakaópor nélkül fehér csokink lesz. Vághatjuk kis négyzetekre is, és így házi bonbonnak nevezzük el, de szaloncukrot is lehet belőle készíteni.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládéfaló lévén már régóta piszkálta a fantáziám, hogy magam készítsem el otthon Gombóc Artúr kedvenc édességét. Ahogy ő mondaná: "kereket, lyukasat, töltöttet, mogyorósat, mazsolásat, kókuszosat, fehéret, bármilyet".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...