Gombóc Artúr kedvence, avagy csoki házilag 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
349
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
2796
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.7 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
349
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.5 g
Zsír
-
Összesen 103 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4668.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 1734 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 1790 mg
-
Nátrium 689 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 445.8 g
-
Cukor 420 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 113.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 738 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 724 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
2796
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Atejport az átszitáltkakaóporral elkeverjük.
- Egy jénait kibélelünk alufóliával.
- A cukrot egylábasba tesszük, ráöntjük a vizet, és főzzük mindaddig, amíg cukorszirup nem lesz belőle. Ezt úgy lehet megállapítani, hogy kicseppentünk belőle egy kistányérra, és ha a csepp nem folyik el akkor sem, ha a tányért megdöntjük, akkor jó. Fontos, hogy a cukorszirupaz említett állagot érje el, különben a csoki vagy nagyon kemény, vagy túlfolyós lesz.
- Ezután a cukorsziruphoz keverjük a tejporos-kakaós egyveleget úgy, hogy csomómentes legyen, majdhozzáadjuk a vajat is.
- Ekkor mehet bele az ízlésünknek megfelelő "töltelék" (kókusz, mazsola, mogyoró, dió, puffasztott rizs, aszalt sárgabarack stb).
- A kibélelt jénaiba egyenletesen elkenjük a még folyós állagú csokit. Mikor félig már megkötött felszeleteljük, vagy formára vágjuk.
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 24763
- Feltöltés dátuma: 2010. november 05.
Ajánló
Egy jénaira való adag lesz belőle. Sokáig eláll. Igen tömény, kis adag is elég belőle egyszerre. Kakaópor nélkül fehér csokink lesz. Vághatjuk kis négyzetekre is, és így házi bonbonnak nevezzük el, de szaloncukrot is lehet belőle készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Csokoládéfaló lévén már régóta piszkálta a fantáziám, hogy magam készítsem el otthon Gombóc Artúr kedvenc édességét. Ahogy ő mondaná: "kereket, lyukasat, töltöttet, mogyorósat, mazsolásat, kókuszosat, fehéret, bármilyet".