r
Nosalty Logó

Gombás-zöldséges pizza Gizitől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Gombás-zöldséges pizza Gizitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3748 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    2891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    4997 micro
  • β-karotin
    13353 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4606 micro
Összesen 1899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3748 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    2891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    4997 micro
  • β-karotin
    13353 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4606 micro
Összesen 1899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    325 micro
  • β-karotin
    869 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel. A brokkolit szedjük rózsáira. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A gombát öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
  2. Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt pórét, majd addig pároljuk míg alaposan összeesik, és egy kis színt kap. Közben sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd amikor elkészült vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.
  3. A brokkolit és a sárgarépát enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük, csepegtessük le, és hűtsük ki.
  4. A kihűlt póréhoz adjuk hozzá a tejfölt, majd botmixerrel pépesítsük. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
  5. A pizzatésztát a papírral együtt tekerjük ki, kenjük meg a póréhagymás péppel, majd helyezzük rá az előfőzött brokkolit, sárgarépát és a gombát.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük kb. 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, majd tegyük vissza pár percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
  7. Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 389
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...