Gombás-vörösboros tarja
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
375g sertéstarja698 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
128g vöröshagyma46 kcal
-
75g száraz vörösbor62 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
833
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1500g sertéstarja2790 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
300g száraz vörösbor246 kcal
-
800g alaplé56 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
3331
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
44.6g sertéstarja83 kcal
-
7.4g csiperkegomba2 kcal
-
15.2g vöröshagyma6 kcal
-
8.9g száraz vörösbor7 kcal
-
23.8g alaplé2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
100
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.5 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1977.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 798 mg
-
Nátrium 876 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 484.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 292 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
833
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 274.1 g
Zsír
-
Összesen 186.7 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 930 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7909.6 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 418 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 3193 mg
-
Nátrium 3506 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1936.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 467 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 1170 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
3331
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
3 dl száraz vörösbor
-
kakukkfű ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk (ezt érdemes egy picit korábban megejteni, a husit kicsit állni hagyni). A receptben megadott mustár adagolásával már itt is lehet játszani, aki szereti, vékonyan megkenheti a hússzeleteket is, aki kevésbé szereti, esetleg CSAK a szeleteket keni meg, később nem rak az ételbe, de teljesen el is hagyható!
- Előveszünk egy széles alapú, magas falú serpenyőt vagy hasonló dimenziókkal rendelkező fazekat, fontos, hogy legyen hozzá fedő! Kevés zsiradékon, nagy lángon hirtelen megkapatjuk a hússzeletek mindkét oldalát, a lényeg, hogy szép pirosak legyenek, majd kiszedjük őket egy tányérra.
- Ezután lejjebb vesszük a lángot, és ugyanebbe az edénybe beledobjuk a felkockázott hagymákat és lassú tűzön megdinszteljük (ha szükséges, a zsiradékot pótoljuk). Az elején fontos, hogy egy fakanállal kevergessük, ugyanis így szépen felvakarjuk az edény aljáról a húsból ottmaradt pörzsanyagot, és elkeverjük a hagymával, ettől lesz igazán finom a szaft!
- Mikor már üveges a hagyma, rádobjuk a nagyobb szeletekre vágott gombát (ha kisebbek a fejek, elég negyedelni őket, sőt, ha igazán piciket sikerül csak szerezni, még ez sem szükséges...), és együtt pároljuk őket egy darabon, fedő alatt.
- Ezután levesszük a fedőt, és felöntjük a hagymás-gombás mixet a vörösborral. Megvárjuk, míg az alkohol elforr belőle, és a mennyisége is redukálódik, majd felöntjük az egészet az alaplével.
- Visszatesszük bele a húsokat (ami a tányéron maradt húslé azt is utána küldjük), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a zöldfűszerekkel, egy kevés mustárral, pirospaprikával fűszerezzük, majd lefedve közepes lángon addig főzzük, míg a hússzeletek teljesen meg nem puhulnak.
- Ezután levesszük a fedőt, feljebb vesszük a lángot, és kevergetve, nehogy leégjen szépen besűrítjük a szaftot. A nagyobb mennyiségű hagyma és a tarja zsíros-inas részei miatt egészen sűrű levet kaphatunk a végére. Ha kész, azonnal tálaljuk és megesszük az egészet! Én krumplipürét készítettem hozzá köretként.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2069
- Feltöltés dátuma: 2015. október 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szervusztok, ez az első receptem itt az oldalon! Egy baráti iszogatós-beszélgetős estére kellett kitalálnom valami tartalmasat, hát ez lett belőle. Elméletileg saját kreálmány, de nem szeretném azt állítani, hogy én tojtam a spanyol viaszt, szóval ha valaki tud olyan kajáról, ami ugyanilyen, és van valami speckó neve, az bátran írja be a kommentekbe! A rugalmasabb alapanyag-felhasználás is annak a következménye, hogy gyakorlatilag félig improvizálva, próbálgatva készült el az étel, Ti is vigyétek bele a kreativitásotokat, ha elkészítitek!