r
Nosalty Logó

Gombás-vörösboros tarja

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Gombás-vörösboros tarja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 833 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3331 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 833 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7909.6 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    3193 mg
  • Nátrium
    3506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1936.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    467 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 3331 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk (ezt érdemes egy picit korábban megejteni, a husit kicsit állni hagyni). A receptben megadott mustár adagolásával már itt is lehet játszani, aki szereti, vékonyan megkenheti a hússzeleteket is, aki kevésbé szereti, esetleg CSAK a szeleteket keni meg, később nem rak az ételbe, de teljesen el is hagyható!
  2. Előveszünk egy széles alapú, magas falú serpenyőt vagy hasonló dimenziókkal rendelkező fazekat, fontos, hogy legyen hozzá fedő! Kevés zsiradékon, nagy lángon hirtelen megkapatjuk a hússzeletek mindkét oldalát, a lényeg, hogy szép pirosak legyenek, majd kiszedjük őket egy tányérra.
  3. Ezután lejjebb vesszük a lángot, és ugyanebbe az edénybe beledobjuk a felkockázott hagymákat és lassú tűzön megdinszteljük (ha szükséges, a zsiradékot pótoljuk). Az elején fontos, hogy egy fakanállal kevergessük, ugyanis így szépen felvakarjuk az edény aljáról a húsból ottmaradt pörzsanyagot, és elkeverjük a hagymával, ettől lesz igazán finom a szaft!
  4. Mikor már üveges a hagyma, rádobjuk a nagyobb szeletekre vágott gombát (ha kisebbek a fejek, elég negyedelni őket, sőt, ha igazán piciket sikerül csak szerezni, még ez sem szükséges...), és együtt pároljuk őket egy darabon, fedő alatt.
  5. Ezután levesszük a fedőt, és felöntjük a hagymás-gombás mixet a vörösborral. Megvárjuk, míg az alkohol elforr belőle, és a mennyisége is redukálódik, majd felöntjük az egészet az alaplével.
  6. Visszatesszük bele a húsokat (ami a tányéron maradt húslé azt is utána küldjük), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a zöldfűszerekkel, egy kevés mustárral, pirospaprikával fűszerezzük, majd lefedve közepes lángon addig főzzük, míg a hússzeletek teljesen meg nem puhulnak.
  7. Ezután levesszük a fedőt, feljebb vesszük a lángot, és kevergetve, nehogy leégjen szépen besűrítjük a szaftot. A nagyobb mennyiségű hagyma és a tarja zsíros-inas részei miatt egészen sűrű levet kaphatunk a végére. Ha kész, azonnal tálaljuk és megesszük az egészet! Én krumplipürét készítettem hozzá köretként.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2087
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szervusztok, ez az első receptem itt az oldalon! Egy baráti iszogatós-beszélgetős estére kellett kitalálnom valami tartalmasat, hát ez lett belőle. Elméletileg saját kreálmány, de nem szeretném azt állítani, hogy én tojtam a spanyol viaszt, szóval ha valaki tud olyan kajáról, ami ugyanilyen, és van valami speckó neve, az bátran írja be a kommentekbe! A rugalmasabb alapanyag-felhasználás is annak a következménye, hogy gyakorlatilag félig improvizálva, próbálgatva készült el az étel, Ti is vigyétek bele a kreativitásotokat, ha elkészítitek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...