r
Nosalty Logó

Gombás-virslis spagetti

NS
Gombás-virslis spagetti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

740
Kalória
26g
Fehérje
83.8g
Szénhidrát
33.6g
Zsír
218.6g
Víz
154.4g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1265.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    218.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6329.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    2262 mg
  • Nátrium
    1966 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    418.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1093.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1362 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 3697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

  1. Apróra vágjuk a hagymát, felszeleteljük a gombát, apró kockára vágjuk a virslit.
  2. A hagymát aranyszínűre pirítjuk a zsíron, erre tesszük a gombát, sózzuk, időnként kevergetve pároljuk-pirítjuk.
  3. Amíg a gomba megpirul, kifőzzük a spagettit (beletesszük a zubogó vízbe a tésztát, újraforrás után 1 percig főzzük, aztán 9 percig hagyjuk lefedve ázni, így pont al dente lesz!).
  4. A gombához hozzákeverjük a virslit, kicsit megpirítjuk azt is.
  5. Összekeverjük a tejfölt és a tojásokat, sózzuk, pirospaprikázzuk, majd a gombás virslihez öntjük, kevergetve összeforraljuk.
  6. Összemelegítjük a tésztával, és jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ezek voltak itthon, viszonylag gyorsan kész, és a lányom is megeszi :-).

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...