r
Nosalty Logó

Gombás-újhagymás házi ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Gombás-újhagymás házi ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 2197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6928 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    4937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    585 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1698 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3940 micro
Összesen 2197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A gombát és a hagymát apróra vágjuk, a felhevített olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A raviolihoz a tésztát keskenyre és hosszúra nyújtjuk. (Én gépet használok.)
  3. Osszuk két részre a tésztát. Az egyik felét kezdjük el egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatni. A karikák közepére egy kiskanál segítségével halmozzuk a tölteléket, a széleket a felvert tojással kenjük meg. A ki nem szaggatott tésztát rátesszük a töltelékes tésztára és úgy szaggatjuk ki, hogy a töltelék a pogácsaszaggató közepén legyen. Ujjainkkal összenyomkodjuk a széleket.
  4. Majd forró, sós vízben (ne forrjon, mert akkor széteshet a tészta) kb. 2-3 perc alatt megfőzzük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11787
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Ajánló

Bármi más töltelékkel is megtölthetjük. Lehet sajtos, spenótos-rikottás, tölthetjük magát a bolognai ragut is a tésztába. Mindenképpen friss parmezán sajttal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-újhagymás házi ravioli
Mercedes 302 recept

Igen tudom, ez nem az a tészta, ami pikk-pakk elkészül. De megéri a fáradtságot. Valaki csak vajon átforgatja. Van aki tejszínes szószt készít mellé. Én bolognai ragut tálaltam hozzá.

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek