r
Nosalty Logó

Gombás-tojásos rakott kifli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gombás-tojásos rakott kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5113.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    2158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1064 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1041 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 2271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket karikára vágjuk, és tejbe áztatjuk.
  2. Vajon megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk a szeletelt gombát, sóval és borssal ízesítve puhára pároljuk.
  3. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és karikára szeleteljük.
  4. Vajjal kikent, tűzálló tálban rétegenként lerakjuk a kifliket, gombát, főtt tojásokat. Közben minden sort tejföllel lekenünk.
  5. Végül kiflikarikákkal fejezzük be a sort, majd előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5079
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-tojásos rakott kifli
Salamon Csilla 1202 recept

Amikor nincs sok időnk több fogásos vacsorára, arra az alkalmakra is megfelel ez az étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...