r
Nosalty Logó

Gombás-tejfölös csirke párolt répával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás-tejfölös csirke párolt répával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 4146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2416.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3895 micro
  • β-karotin
    9354 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    275.5 g

Zsír

  • Összesen
    244.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9666.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    3285 mg
  • Nátrium
    4323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    3076.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4351 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    1073 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    15580 micro
  • β-karotin
    37418 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1428 micro
Összesen 4146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    377 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk (lehet kicsit erősebben a szokásosnál), megkenjük mustárral, majd fokhagymás-borsos tejben áztatjuk 1-2 órán át (ha tehetjük, egy egész éjszakán át).
  2. A tejből kiemelve lisztbe forgatjuk a hússzeleteket, majd forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk.
  3. A húsokat kiszedjük az olajból, és helyette beletesszük a gombát és az apróra vágott fokhagymát, megszórjuk liszttel. A leveskockákat feloldjuk 4 dl vízben, majd ezzel öntjük fel a gombát.
  4. Amikor már felforrt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát és csirkemelleket. Addig főzzük, amíg az uborka megpuhul. (Én roppanósan szeretem, nem teljesen szétfőve).
  5. A legvégén adjuk hozzá a húshoz a tejfölt, és összeforraljuk.
  6. A körethez a sárgarépát megmossuk, felszeleteljük, és gőzben megpároljuk. Én párolórózsát használok. Vegyes zöldségkörettel, párolt burgonyával is kiváló! Forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2941
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyámtól tanultam ezt a receptet. Amikor először elkészítette, annyira ízlett mindenkinek, hogy ebéd után pár órával már repetáztunk belőle.:) A sós húsos ragut nagyon jól kiegészíti az édes répa-köret. Aki szereti, a fűszereket kiegészítheti curry-vel.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...