r
Nosalty Logó

Gombás-tejfölös csirke párolt répával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gombás-tejfölös csirke párolt répával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

1037
Kalória
68.9g
Fehérje
53.6g
Szénhidrátok
61.2g
Zsír
769.2g
Víz
241.5g
Koleszterin
6.2g
Rost
16.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 4146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2416.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    769.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3895 micro
  • β-karotin
    9354 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    275.5 g

Zsír

  • Összesen
    244.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9666.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    3285 mg
  • Nátrium
    4323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    3076.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4351 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    1073 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    15580 micro
  • β-karotin
    37418 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1428 micro
Összesen 4146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    377 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk (lehet kicsit erősebben a szokásosnál), megkenjük mustárral, majd fokhagymás-borsos tejben áztatjuk 1-2 órán át (ha tehetjük, egy egész éjszakán át).
  2. A tejből kiemelve lisztbe forgatjuk a hússzeleteket, majd forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk.
  3. A húsokat kiszedjük az olajból, és helyette beletesszük a gombát és az apróra vágott fokhagymát, megszórjuk liszttel. A leveskockákat feloldjuk 4 dl vízben, majd ezzel öntjük fel a gombát.
  4. Amikor már felforrt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát és csirkemelleket. Addig főzzük, amíg az uborka megpuhul. (Én roppanósan szeretem, nem teljesen szétfőve).
  5. A legvégén adjuk hozzá a húshoz a tejfölt, és összeforraljuk.
  6. A körethez a sárgarépát megmossuk, felszeleteljük, és gőzben megpároljuk. Én párolórózsát használok. Vegyes zöldségkörettel, párolt burgonyával is kiváló! Forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Édesanyámtól tanultam ezt a receptet. Amikor először elkészítette, annyira ízlett mindenkinek, hogy ebéd után pár órával már repetáztunk belőle.:) A sós húsos ragut nagyon jól kiegészíti az édes répa-köret. Aki szereti, a fűszereket kiegészítheti curry-vel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!