r
Nosalty Logó

Gombás szelet giuliettalupa konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
giuliettalupa
Gombás szelet giuliettalupa konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

756
Kalória
51.2g
Fehérje
31.1g
Szénhidrátok
41.2g
Zsír
402.8g
Víz
181.2g
Koleszterin
2.3g
Rost
6.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    402.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 756 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.6 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4175.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2562 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1611.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 3019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A sertéshúst vágjuk 8-10 szeletre, majd sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg egy kevés lisztben. Majd felforrósított zsiradékban pár percig (fehéredésig) süssük elő. A sütést követően egy tányérra szedjük ki a hússzeleteket.
  2. A gombákat tisztítsuk meg és szeleteljük fel vékonyan, a hagymát is vágjuk fel apróra, Egy mélyebb, nagyobb serpenyőbe tegyünk kb. 4-5 evőkanálnyit az előbb sült hús zsírjából, erre szórjuk rá a hagymát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk át.
  3. Mikor már a gomba kezd levet ereszteni, öntsünk alá egy kevés vizet (kb. 1,5 dl), tegyük hozzá a húsokat, kevés szemes borsot, babérlevelet és a bor felét. Fedő alatt lassú tűzön főzzük-pároljuk kb. 40 percig. Közben figyeljük, hogy mindig legyen alatta bőven lé. A maradék bort fokozatosan adagoljuk hozzá.
  4. Ha megpuhult a hús, akkor vegyünk ki pár kanállal a levéből, keverjük ki tejföllel, ízesítsük citromlével, és öntsük vissza a húsra. Pár perc alatt forraljuk össze. (Ha sűrűbbre szeretnénk, keverjünk hozzá még egy evőkanálnyi lisztet.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Az eredeti recept, melyet egy kedves barátnőmtől tanultam, frissen szedett erdei gombával, legfőképp vargányával vagy egyéb tinóruval készül. Persze télen, tavasszal csak szárított vagy fagyasztott formában juthatunk ezekhez a gombákhoz, ezért ilyenkor inkább friss csiperkével szoktam készíteni ezt a fogást. A sertéshús ízlés szerint helyettesíthető csirke- vagy pulykahússal is, ha valaki könnyebb ételt szeretne. A zsírt viszont ne helyettesítsük olajjal, mert ehhez fogáshoz klasszikusan zsír való, ez adja meg az igazi ízét. Ha jó minőségű, háztáji sertés- vagy mangalicazsírt használunk, akkor van olyan egészséges, mint az olaj, sőt!  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!