Gombás szelet giuliettalupa konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g sertéshús332 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g mangalica zsír85 kcal
Összesen
756
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
800g sertéshús1328 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g mangalica zsír338 kcal
Összesen
3019
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
35.1g sertéshús58 kcal
-
21.9g csiperkegomba5 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
13.2g fehérbor11 kcal
-
13.2g tejföl26 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.6g mangalica zsír15 kcal
Összesen
132
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.2 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1043.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 641 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 402.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
756
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 204.6 g
Zsír
-
Összesen 165 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4175.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 303 mg
-
Kálcium 437 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 2562 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1611.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 649 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
3019
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csiperkegomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 dl fehérbor
-
3 dl tejföl
-
10 dkg finomliszt
-
3 db babérlevél
-
1 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A sertéshúst vágjuk 8-10 szeletre, majd sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg egy kevés lisztben. Majd felforrósított zsiradékban pár percig (fehéredésig) süssük elő. A sütést követően egy tányérra szedjük ki a hússzeleteket.
- A gombákat tisztítsuk meg és szeleteljük fel vékonyan, a hagymát is vágjuk fel apróra, Egy mélyebb, nagyobb serpenyőbe tegyünk kb. 4-5 evőkanálnyit az előbb sült hús zsírjából, erre szórjuk rá a hagymát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk át.
- Mikor már a gomba kezd levet ereszteni, öntsünk alá egy kevés vizet (kb. 1,5 dl), tegyük hozzá a húsokat, kevés szemes borsot, babérlevelet és a bor felét. Fedő alatt lassú tűzön főzzük-pároljuk kb. 40 percig. Közben figyeljük, hogy mindig legyen alatta bőven lé. A maradék bort fokozatosan adagoljuk hozzá.
- Ha megpuhult a hús, akkor vegyünk ki pár kanállal a levéből, keverjük ki tejföllel, ízesítsük citromlével, és öntsük vissza a húsra. Pár perc alatt forraljuk össze. (Ha sűrűbbre szeretnénk, keverjünk hozzá még egy evőkanálnyi lisztet.)
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1405
- Feltöltés dátuma: 2020. március 15.
Ajánló
Fogyasztható rizzsel, gerslivel vagy tésztával. Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
Az eredeti recept, melyet egy kedves barátnőmtől tanultam, frissen szedett erdei gombával, legfőképp vargányával vagy egyéb tinóruval készül. Persze télen, tavasszal csak szárított vagy fagyasztott formában juthatunk ezekhez a gombákhoz, ezért ilyenkor inkább friss csiperkével szoktam készíteni ezt a fogást. A sertéshús ízlés szerint helyettesíthető csirke- vagy pulykahússal is, ha valaki könnyebb ételt szeretne. A zsírt viszont ne helyettesítsük olajjal, mert ehhez fogáshoz klasszikusan zsír való, ez adja meg az igazi ízét. Ha jó minőségű, háztáji sertés- vagy mangalicazsírt használunk, akkor van olyan egészséges, mint az olaj, sőt!