r
Nosalty Logó

Gombás rakott csirkemellfilé Marti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Gombás rakott csirkemellfilé Marti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1471 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1624.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 736 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3248.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 1471 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát szűrőben, folyó hideg víz alatt kézzel jól megmossuk, és hagyjuk lecsöpögni. Ne hámozzuk meg, mert a héja finoman aromás. Ezután a csirkefilét öblítjük, leitatjuk. Vékony csíkokra szeleteljük hosszában, és a nagyon hosszúakat keresztben elvágjuk. Egy tálban összedolgozzuk sóval-borssal, a pépesített fokhagymával, a mustárral és egy ek olívaolajjal.
  2. A lecsöpögtetett gombák szárát eltávolítjuk, és a gombafejeket felkarikázzuk. A szárakat sem dobjuk el, hanem szintén karikázzuk. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat, és beleborítjuk a marinált csirkemellcsíkokat. Magas hőmérsékleten, körbe-körbe aranysárgára sütjük. Egy tányérra kiszedjük, és a helyükre a serpenyőbe borítjuk a felkarikázott gombát és az újhagyma karikákat. Sütés közben borsozzuk meg! Miután a levét elfőtte, egy tűzálló sütőtálba kanalazzuk a felét. (Lévén a pirított hús és gomba elegendő mennyiségű olajban készült, nem kell extra kikenni a sütőtálat).
  4. A gomba alapon elrendezzük a sült csirkemellcsíkokat, és befedjük a gomba másik felével.
  5. A tojásokat felverjük, sózzuk-borsozzuk, és habosra keverjük a tejszínnel. A rakottasunk tetejét megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával, majd ráöntjük a tejszínes tojást.
  6. Előmelegített sütőben sütjük addig, amíg a tojásos öntet meg nem kocsonyásodott. Tálalás előtt szórjuk még meg egy kis reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6043
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 11.

Ajánló

Köretnek krumplipürét, v. polentát, v. párolt petrezselymes basmati rizst, és zöldsalátát, - pl. citromos öntettel -  ajánlok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás rakott csirkemellfilé Marti konyhájából
Marti48 317 recept

Egy jó gombás omlett helyett készült el ez a vacsora, tekintettel a hűtőben szerénykedő két csirkemellfilé megmentésére. Nagyon nagy felhajtást nem szerettem volna végbevinni, így rövid fejtörés után nekiálltam elkészíteni fantáziám újabb szülöttjét. Nem állítom, hogy kifejezetten "gyors vacsora", de a középmezőnyben jól megállja a helyét. És ráadásul finomra sikerült!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...