Gombás rakott csirkemellfilé Marti konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
25g ementáli sajt98 kcal
Összesen
736
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
120g főzőtejszín157 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
Összesen
1471
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
37.3g csirkemellfilé45 kcal
-
23.3g csiperkegomba5 kcal
-
8.6g újhagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
4.5g olívaolaj40 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
11.2g főzőtejszín15 kcal
-
4.7g ementáli sajt18 kcal
Összesen
138
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 49 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1624.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 350 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 839 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 380.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 344 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 559 micro
Összesen
736
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.1 g
Zsír
-
Összesen 97.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 741 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3248.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 700 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1678 mg
-
Nátrium 507 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 760.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 479 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 688 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1119 micro
Összesen
1471
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
-
1 db újhagyma
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
só ízlés szerint
-
6 ek olívaolaj
-
2 db tojás
-
6 ek főzőtejszín
Elkészítés
- A gombát szűrőben, folyó hideg víz alatt kézzel jól megmossuk, és hagyjuk lecsöpögni. Ne hámozzuk meg, mert a héja finoman aromás. Ezután a csirkefilét öblítjük, leitatjuk. Vékony csíkokra szeleteljük hosszában, és a nagyon hosszúakat keresztben elvágjuk. Egy tálban összedolgozzuk sóval-borssal, a pépesített fokhagymával, a mustárral és egy ek olívaolajjal.
- A lecsöpögtetett gombák szárát eltávolítjuk, és a gombafejeket felkarikázzuk. A szárakat sem dobjuk el, hanem szintén karikázzuk. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk.
- Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat, és beleborítjuk a marinált csirkemellcsíkokat. Magas hőmérsékleten, körbe-körbe aranysárgára sütjük. Egy tányérra kiszedjük, és a helyükre a serpenyőbe borítjuk a felkarikázott gombát és az újhagyma karikákat. Sütés közben borsozzuk meg! Miután a levét elfőtte, egy tűzálló sütőtálba kanalazzuk a felét. (Lévén a pirított hús és gomba elegendő mennyiségű olajban készült, nem kell extra kikenni a sütőtálat).
- A gomba alapon elrendezzük a sült csirkemellcsíkokat, és befedjük a gomba másik felével.
- A tojásokat felverjük, sózzuk-borsozzuk, és habosra keverjük a tejszínnel. A rakottasunk tetejét megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával, majd ráöntjük a tejszínes tojást.
- Előmelegített sütőben sütjük addig, amíg a tojásos öntet meg nem kocsonyásodott. Tálalás előtt szórjuk még meg egy kis reszelt sajttal.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6043
- Feltöltés dátuma: 2013. december 11.
Ajánló
Köretnek krumplipürét, v. polentát, v. párolt petrezselymes basmati rizst, és zöldsalátát, - pl. citromos öntettel - ajánlok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Egy jó gombás omlett helyett készült el ez a vacsora, tekintettel a hűtőben szerénykedő két csirkemellfilé megmentésére. Nagyon nagy felhajtást nem szerettem volna végbevinni, így rövid fejtörés után nekiálltam elkészíteni fantáziám újabb szülöttjét. Nem állítom, hogy kifejezetten "gyors vacsora", de a középmezőnyben jól megállja a helyét. És ráadásul finomra sikerült!