Gombás quinoával töltött paprika
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gombagasztro
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
212
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
844
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
76
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 181.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1789 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 560 micro
Összesen
212
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1831.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 904 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 727 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 796 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 516 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 372 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 494 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 7157 micro
-
β-crypt 1849 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2238 micro
Összesen
844
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 644 micro
-
β-crypt 166 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
5 közepes db csiperkegomba
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
100 g quinoa
-
100 g ricotta
-
3 közepes db újhagyma
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A töltelékhez gombát apró kockákra vágjuk, pároljuk, leszűrjük.
- Mikor kihűlt, hozzákeverjük a főtt quinoát, a ricottát és az apróra vágott újhagymát.
- Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és hozzáadunk még pár evőkanál olívaolajat.
- Beletöltjük a kettévágott paprikákba, és készre sütjük (15-20 perc).
- Friss salátával főételként is megállja a helyét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 657
- Feltöltés dátuma: 2020. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gombagasztro
357 recept
Nagyon szeretem a töltött paprikát, de most valami könnyedebbre és másra vágytam, így próbáltam ki ezt a ricottás-quinoás-gombás tölteléket. Kaliforniai paprikát választottam hozzá, nem bántam meg :) És sok-sok csírát, mivel én azt szeretem, de a friss saláta is tökéletes!