r
Nosalty Logó

Gombás-parmezános rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Libelle
Gombás-parmezános rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2760.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    2023 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5520.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    4046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaplevünket melegen tartjuk. Az olajon és a vaj felén megpirítjuk a hagymánkat, majd hozzáadjuk a rizst. Addig pirítjuk, míg üveges nem lesz, tehát átlátszó. Hozzáadjuk a bort, és ezzel összeforraljuk.
  2. Annyi alaplevet teszünk hozzá, amennyi pont ellepi, folyamatos keverés közben pároljuk, mindig mikor elpárolódott az alaplevünk, adunk hozzá ismét annyit, hogy ellepje, és megint kevergetve pároljuk. Körülbelül a felénél hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát. 20 perc alatt elkészül a rizsünk, kicsit még roppanós maradhat a közepe.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül a lereszelt parmezán sajttal és a maradék vajjal krémesre keverjük.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1837
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 27.

Ajánló

A rizottó nem olyan jó melegítve, tehát én ajánlanám közvetlen evés előtt elkészíteni, hogy ne kelljen újra melegíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-parmezános rizottó
Libelle 4 recept

Imádom a krémes állagú rizottót parmezánnal, ez egy nagyon egyszerű recept, mindenkinek sikerülni fog, és biztos, hogy nem bánjátok meg, ha elkészítitek, sok sikert, és jó étvágyat! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...