r
Nosalty Logó

Gombás-paradicsomos rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ánizsliget
Gombás-paradicsomos rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 386 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2183.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 772 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    389 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felszeleteljük a hagymát, a paradicsomotés a gombát.
  2. Egy kisebb jénai tálba rakjuk a zsírt, majd a hagymát és a gombatönköket szépen elrendezgetjük. A fokhagymát fokhagymanyomóval rányomjuk.
  3. Erre szórunk egy kis majorannát és az ételízesítővel megszórt csirkemellett ráhelyezzük a hagymás-gombás ágyra.
  4. A húsra tesszük a felszeletelt gombafejet és a paradicsomot.
  5. Reszelünk rá egy kis sajtot és mehet be a sütőbe. :)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 477
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 32267
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Ajánló

Elméletileg a tesómnak és nekem készült ez az adag, de ismerve mennyit fogyaszt, gond nélkül megenné egyedül is. Tehát a mennyiségeket mindenki saját kapacitásának megfelelően változtassa. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ánizsliget 11 recept

Anyu kiadta az utasítást, hogy meg kell főzni mindent, ami a fagyasztóban van (persze nem egyszerre), mert hűtőt akar takarítani. Így került a menübe a csirkemell és a sajt. A zsírt nagyim küldte, gondoltam mivel husi sült benne, kissé fűszeres, ami csak javíthat az ebéden. A gombát a tegnapi menüből tettem félre tesómnak, hogy majd gombás tojást vacsorázik, de lusta volt megcsinálni, így azt is beletettem. A gyors improvizáció ellenére nagyon finomra sikeredett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...