r
Nosalty Logó

Gombás padlizsán csirkemellel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Gombás padlizsán csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1274 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2198.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1274 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk, majd félbevágjuk, besózzuk, fél óra után leöblítjük, és megszárítgatjuk a szeleteket.
  2. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk, 3 ek olajon hirtelen megpirítjuk, majd sütőtálba tesszük, és sütőben megsütjük.
  3. A karikára vágott lilahagymát serpenyőben a maradék olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, megpirítjuk.
  4. Végül hozzáadjuk a padlizsánt, zúzott fokhagymát, rozmaringot, sóval, borssal ízesítjük, készre pároljuk.
  5. A csirkemellel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5454
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 23.

Ajánló

Jó étvágyat kívánok!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A padlizsán egészséges, finom, és bőven termett az idén a kertemben. Több receptet kipróbáltam, ez is ízletesre sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...