r
Nosalty Logó

Gombás-hagymamártásos lasange

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Phoebe
Gombás-hagymamártásos lasange
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lasagne-hoz

A hagymamártáshoz

Összesen 2531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lasagne-hoz

A hagymamártáshoz

Összesen 10121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lasagne-hoz

A hagymamártáshoz

Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2708.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1517 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 2531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    346 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10833.5 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    1619 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    1422 mg
  • Foszfor
    5280 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1935.1 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    1029.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    191 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6069 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 10121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A hagymamártáshoz

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. Megmossuk a gombát.Megtisztítjuk a hagymát felaprítjuk nagyobb darabokra őket. A gombát is felaprítjuk.
  2. Megcsináljuk a húsleves alaplét (én nem főzögettem,hanem egyszerűen vízforralóban forraltam vizet,majd egy kancsóban feloldottam a kockát).
  3. Elkészítjük a hagymamártást: a hagymát lábosba tesszük és olivaolajon megpuhítjuk. Amikor már kissé üveges akkor egy kanál rozsliszttel jól elkeverjük,majd mehet rá a húsleves. Hagyjuk főni, időközben lehet vízzel pótolni. Amikor a hagyma teljesen szétfő, hozzáöntjük a tejfölt, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A hagymamártásnál fontos h elég híg legyen, mivel a tésztát főzés nélkül rakjuk rá és a mártás levében fog megfőni.
  4. Megpároljuk a felaprított gombát az olivaolajon (Nem kell túl puhára, mert a sütéskor még lesz ideje szépen átfőni). A gombát se felejtsük el sóval és borssal ízesíteni.
  5. Összeállítjuk a lasange-t: Egy hőálló üvegtálba alulra a mártásból teszünk. Rá kerül a tésztalap, szárazon, majd a gomba, és így tovább szép rétegesen. A legfelső réteg mártás legyen.
  6. A tetejét díszíthetjük almával,esetleg reszelt sajttal.
  7. Betesszük a sütőbe.190 fokon, 40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 28x18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6297
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Phoebe 2 recept

Tészta is volt itthon, gomba is volt itthon...És elkezdtem gondolkodni. Eszembe jutott a hagymamártás. Gondoltam,miért is ne próbálhatnám meg a kettőt együtt. És ...hááát.....valami mennyei kombináció lett. Talán még az segített a kitalálásban, hogy én tészát akartam enni,a szerelmem pedig gombát...:) Nem túl bonyolult étel,Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A hagymamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...