Gombás-cukkinis-tárkonyos csirkenyársak
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
A nyárshoz
-
175g csirkemellfilé210 kcal
-
175g füstölt szalonna1146 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
30g cukkini5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A páchoz
A díszítéshez
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
A nyárshoz
-
700g csirkemellfilé840 kcal
-
700g füstölt szalonna4585 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A páchoz
-
0g tárkony0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0 kcal
A díszítéshez
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
A nyárshoz
-
35.1g csirkemellfilé42 kcal
-
35.1g füstölt szalonna230 kcal
-
1 kcal
-
6g cukkini1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A páchoz
-
0g tárkony0 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0 kcal
A díszítéshez
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 134.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 837.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 562 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 258.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 611 micro
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 208.5 g
Zsír
-
Összesen 538.9 g
-
Telített zsírsav 185 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 250 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 1141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3348.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 2249 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1032.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 103 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 612 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2443 micro
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Hozzávalók
A nyárshoz
-
70 dkg csirkemellfilé
-
10 dkg csiperkegomba
-
1 kis db cukkini
-
só ízlés szerint
A páchoz
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 kk citromlé
A díszítéshez
Elkészítés
A nyárshoz
- A csirkemellet megmossuk, félbevágjuk, hártyáit leszedjük, kifilézzük. Felitatjuk róla a nedvességet, majd hosszanti irányban 2 cm vastag csíkokra vágjuk, majd 2x2 cm-es kockára vágjuk.
- Pácot készítünk:
- A kis csokor tárkonyt nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a 4 ek étolajat, 1 mk kifacsart citromlevet, 1 ek provance-i fűszerkeveréket.
- A felkockázott húst egy nylonzacskóba tesszük, ráöntjük a páclevet. A nylonzacskó száját befogva a húsokat jól átforgatjuk a pácban, majd 1 éjszakára a hűtőben hagyjuk.
- Másnap grillezés előtt 1db kisebb cukkinit megmosunk, felkockázunk, a gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk, a húsos szalonnát 2x2-es kockára daraboljuk fel.
- Majd elkészítjük a nyársakat:
- A csirkemellkockákat a páclétől lecsepegtetjük. (Általában grillezéshez nem nagyon használunk olajos pácot, mert a lecsöpögő olaj az izzó parazsat begyújtja.)
- A hurkapálcára húzzuk a szalonnakockát, csirkemellkockát, utána a cukkinikockát, majd a gombakockát, és ismételjük újra. (Aki szereti, hagymakarikát is húzhat a szalonnakocka után.)
- Forróra melegítjük a grillezőt, megolajozzuk a rostélyát, és rátesszük a nyársakat.
- A nyársak tetejére kezdetben 1-2 percig alufóliát teszünk, majd2-3 percenként megforgatjuk, hogy mindkét oldalról átsüljenek.Akkor jó a nyárs, amikor a húsok kifehérednek.
- Ízesítjük, só, bors.
- Tálra tesszük, megszórjuk sóval, borssal, és rizzsel, parázsban sült burgonyával tálaljuk.
- Citromnegyedekkel, citromfűbóbitával díszítjük.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6073
- Feltöltés dátuma: 2010. május 24.
Ajánló
Nyársakat készíthetünk halból, bárányból, sertésből, sőt a tenger gyümölcseiből is.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Családi, baráti kerti grillezéshez ajánljuk az alábbiakat: A parázs izzon, és már ne lángoljon! Füstölt húsárut, mint pl. a sonka, lehetőleg ne grillezzünk, mert a magas hő hatására rákkeltő nitrozamin vegyületek keletkeznek! A sovány hús az erős hő hatására kiszárad, és rágós lesz. Ne sózzuk meg soha grillezés előtt a húst, mert az nedvességet von el a húsból. Marinád használatával a hús különösen aromás és puha lesz. A megszenesedett húst vágjuk le az értékes többitől, mert policiklikus aromás szénhidrogéneket tartalmaz. A hússzeleteket csak egyszer forgassuk meg, mert különben sok levet vesztenek. Amennyiben alufóliát használunk, a matt fele nézzen a parázs felé!