r
Nosalty Logó

Gombás-csirkemájas krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Gombás-csirkemájas krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4230 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    781 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4221 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5141.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16919 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3125 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16884 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 2011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjasan megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és karikára szeleteljük.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 3 ek olajon megdinszteljük, rátesszük a megtisztított és feldarabolt májat, majd később a gombát. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal, beleteszünk egy réteg szeletelt krumplit, rá a gombás csirkemájat, sózzuk és befedjük a maradék krumplival.
  4. A megmaradt szaftba belekeverjük a tejfölt és meglocsoljuk a krumplit.
  5. A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd 160 fokon 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6449
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-csirkemájas krumpli
Salamon Csilla 1203 recept

Finom, tartalmas étel. Ízlés szerint lehet díszíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...